5. Kämppikset

LUKU 5. Huolenpitoa

Aamun valo herätti Nikon. Hän liikahti vuoteella, avasi silmänsä ja hymyili nähdessään Kamilin makaavan vieressään. Viime yön tapahtumat syöksähtivät hänen mieleensä ja hänestä oli yhä vaikea uskoa, että se oli tapahtunut, mutta se oli, hän saattoi tuntea sen; hänen vartalonsa ei valehdellut. Hän vei kätensä koskettamaan Kamilin paljasta käsivartta, piirteli pieniä ympyröitä hänen iholleen.

Kamil heräsi outoon tunteeseen, vuode tuntui kummallisen pieneltä ja joku kosketti hänen käsivarttaan. Hän raotti silmiään ja huomasi katselevansa kämppiksensä vihreisiin silmiin. Hän muisti, kaiken, jopa epäilyt, joita hänellä oli ollut, ja joita hänellä oli yhä, mutta hän hymyili Nikolle, hän ei halunnut saada toista tuntemaan olonsa epämukavaksi.

”Nukuitko hyvin?” hän kysyi.

”Nukuin”, Niko vastasi hymyillen takaisin. ”Entä sinä?”

”Luulisin, olin väsynyt”, Kamil hymyili jälleen. ”Mutta nyt minun täytyy nousta ylös, ja samoin sinun.”

”En haluaisi nousta ylös, voisin jäädä sänkyyn ikuisiksi ajoiksi, tai no, loppupäiväksi ainakin.” Niko virnisti ja suuteli kevyesti hänen kaulaansa.

”Ala tulla, Niko, ylös”, Kamil nauroi pehmeästi, nousi seisomaan ja tajusi olevansa alasti. Ei ollut sopiva hetki esittää häveliästä, joten hän yritti olla ajattelematta sitä. ”Menen suihkuun ja teen sitten aamiaista.”

Niko nousi istumaan, katseli häntä, tarkasteli hänen alastomuuttaan ja huomasi, että hän todella piti näkemästään. ”Älä käytä kaikkea kuumaa vettä”, hän virnisti. ”Minunkin pitää päästä suihkuun.”

”Käyn nopeasti”, Kamil poimi housunsa lattialta ja puki ne ylleen. Sitten hän meni huoneeseensa, otti esiin puhtaat bokserit ja t-paidan ja meni kylpyhuoneeseen. Käytyään suihkussa nopeasti kuten oli luvannutkin, hän pukeutui ja meni keittiöön tekemään aamiaista.

Niko valitsi puhtaat vaatteet vaatekaapistaan ja meni suihkuun peseytymään. Hänellä oli outo tunne, ihan kuin… jokin ei olisi oikein, mutta hän kohautti harteitaan ajatuksilleen ja meni keittiöön. Kamil oli tehnyt heille voileipiä, Niko huomasi mennessään hänen ohitseen, kosketti lyhyesti hänen olkapäätään ja hymyili. Hän otti mehutölkin jääkaapista ja kaatoi sitä itselleen.

”Haluatko sinä?” hän kysyi.

”Joo, kiitos”, Kamil istui alas ja alkoi syödä, ilmeisesti ajatuksiinsa vaipuneena. Niko tunsi oudon nipistyksen vatsanpohjassaan istuessaan Kamilia vastapäätä. Kamil ei katsonut häntä.

”Penni ajatuksistasi”, hän ei voinut olla kysymättä ja vihasi sanojaan heti kun ne olivat päässeet hänen huuliltaan, hän tunsi itsensä epävarmaksi.

”Eivät ne ole sen arvoisia, pelkkiä tylsiä juttuja, jotain mitä minun pitää tehdä tänään”, Kamil mumisi voileipänsä lomasta.

Niko nyökkäsi, vaikkei Kamil voinut nähdä sitä, ei tietenkään, kun ei katsonut häntä. Hän söi hitaasti, eikä äkkiä tuntenut itseään ollenkaan nälkäiseksi. Hän oli hämmentynyt; olisiko oikein jos hän koskettaisi Kamilia? Eikö sen pitäisi olla ihan oikein? Ja entä jos hän suutelisi häntä, hän mietti.

Kamil söi loppuun ja nousi ylös, hän pesi lasinsa ja hymyili lyhyesti Nikolle. ”Okei, nyt minun pitää pestä pyykkiä, paljon likaisia vaatteita!” Hän lähti keittiöstä ja meni hakemaan pyykit huoneestaan. ”Nähdään myöhemmin!” hän huusi ovelta ennen kuin se sulkeutui.

Niko istui paikallaan, puoliksi syöty voileipä edessään, etuoven sulkeutuminen oli jättänyt onton, yksinäisen tunteen. Hän ei ollut typerä ja hän tunsi merkit, hän tajusi vihjeen, vaikkakin… Hän menetti ruokahalunsa, ehkä hän voisi syödä voileivän loppuun myöhemmin, hän mietti kääriessään sen muoviin ja laittaessaan sen jääkaappiin.

Ei ollut ollut suudelmaa, ei kosketusta, ei sanaakaan siitä, mitä heidän välillään oli tapahtunut viime yönä ja… ehkä Kamil katui sitä? Ehkä se oli ollut hänelle pelkkää seksiä? Tai ehkä hän oli ollut vain väsynyt ja kiireinen ja ilta korjaisi kaiken, hänen toiveikas puolensa ajatteli, mutta hän pudisteli sille päätään. Ei, hän oli nähnyt saman tarpeeksi usein tietääkseen paremmin.

Hän meni pakkaamaan koululaukkunsa ja lähti asunnosta, oli miten hyvänsä, viime yö säilyisi hänen muistoissaan onnellisena, hän ei voinut katua sitä, hän ei katuisi sitä, se oli ollut aivan liian nautinnollista.

Koulussa ei näkynyt jälkeäkään Mattista; hän oli varmaankin kotonaan piilottelemassa vahingoittuneita kasvojaan, Niko ajatteli eikä voinut olla hihittelemättä itsekseen. Mutta häntä pidettiin silti silmällä, tiesivätkö Mattin ystävät lyönnistä? Olivatko he vihaisia hänelle? Hautoivat kostoa? Hän ei voinut olla varma, eikä halunnut paljon miettiä sitä.

Hän tuli takaisin kotiin. Keittiön pöydällä oli lappu. ’Niko, tein sinulle salaattia. Jääkaapissa. Nähdään illalla.’ Se sai hänet hymyilemään, se herätti taas hänen toiveensa, niin hölmöä kuin se olikin. Mutta Kamil oli tehnyt hänelle salaattia, ajatellut häntä ja monta kertaa teot merkitsivät enemmän kuin sanat. Hän otti salaatin jääkaapista, istui syömään ja päätti maalata ruuan jälkeen.

Kamil tuli kotiin melko myöhään, kuten yleensäkin maanantaisin. Hänestä oli ollut liikkeellä juoruja, kuten hän oli odottanutkin, tultuaan ulos kaapista sillä tavalla. Valot paloivat ja hän tiesi, että Niko oli kotona, luultavasti maalaamassa tai siivoamassa.

”Kotona”, hän huusi ja tuli sisään asuntoon, kävi huoneessaan jättämässä sinne tavaransa ja meni sitten keittiöön hankkimaan ruokaa itselleen.

”Hei”, Nikon ääni tervehti häntä, ja Kamil käänsi päätään katsoakseen toista, joka seisoi keittiön ovella. Kamil hymyili ja vastasi tervehdykseen ennen kuin käänsi jälleen huomionsa ruuanhakuun.

”Millainen päivä sinulla oli?” Niko kysyi.

”Ihan ok. Entä sinulla? Toimiko meidän temppumme? Antoiko se typerä ahdistelija sinun olla rauhassa?” Hän kysyi tarkistaessaan jääkaapin sisältöä.

”Joo, ei jälkeäkään Mattista, hän on luultavasti kotonaan nuolemassa haavojaan tai jotain.” Hän nauroi. ”Toiset jättivät minut rauhaan myös… Kaiken kaikkiaan, minulla oli hieno päivä ja olen siitä velkaa sinulle.”

”Eipä mitään, Niko, sanoin jo sinulle, että olet ystäväni ja autan sinua mielelläni”, hän päätti vihdoin tehdä riisiä lihan kanssa ja kasviskastiketta. ”Haluatko sinä illallista?”

Ystävä? Nikon epäilyt vahvistuivat, sana toistui hänen ajatuksissaan ja sai hänet taas hämmentyneeksi. Mikään ei ollut muuttunut, ei Kamilille. Hän nielaisi, meni hiljaa pöydän luo ja istui alas. ”Joo, voisin syödä vähän.” Hän nyökkäsi, katsellen yhä Kamilia ja toivoen, että hän… ihan vain… katsoisi takaisin häneen ja sanoisi jotain, koskettaisi häntä… kuten hän oli tehnyt edellisenä yönä.

Ruoka oli valmista ja lautanen asetettiin hänen eteensä.

”Tässä ja hyvää ruokahalua.” Kamil sanoi ennen kuin alkoi syödä. Hiljaisuus, oli niin hiljaista ja taas Niko kykeni vaivoin pakottamaan ruuan alas. Ei sillä, että se olisi maistunut pahalta… hän tiesi, että hänen pitäisi syödä, että hänen pitäisi jo tuntea itsensä nälkäiseksi, mutta hän ei tuntenut, ruoka oli mautonta hänelle. Ulkona oli pimeää, hän huomasi lopettaessaan illallisensa hiljaisuudessa, pakottaen itsensä tyhjentämään lautasensa. Hän nousi ylös ja pesi sen.

”Menen kävelylle…” hän mutisi mennessään eteiseen, puki takin ylleen ja kengät jalkaansa.

”Okei, älä viivy ulkona liian myöhään”, Kamil varoitti katsellen häntä; Niko puki ylleen ohuemman takkinsa ja Kamil ajatteli, että hänen olisi pitänyt ottaa jokin lämpimämpi, mutta Niko oli aikuinen ja kykeni huolehtimaan itse itsestään. Hän meni huoneeseensa ulko-oven sulkeuduttua hänen kämppiksensä perässä. Hän otti esiin mukavat yövaatteet ja meni kylpyhuoneeseen ja pitkään, kuumaan kylpyyn. Kylvyn jälkeen hän otti esiin kotitehtävänsä ja ryhtyi töihin, hän vilkaisi kelloa; se oli kahdeksan illalla, hänellä oli hyvästi kolmesta neljään tuntia aikaa opiskella ennen kuin olisi nukkumaanmenoaika.   

Nikosta tuntui melkein kuin hän olisi ollut unessa, ulkona oli kylmempää kuin hän oli luullut, mutta itsepäinen ajatus esti häntä palaamasta takaisin kotiin; talvet kotona olivat olleet kylmempiä kuin tämä, joten hän selviäisi ihan hyvin. Hän työnsi kätensä taskuihinsa, miljoonat kysymykset täyttivät hänen mielensä. Tuuli puhalsi hänen ohitseen, se sai hänet vapisemaan, hänen kurkussaan oli omituinen tunne, melkein kuin hän olisi tukehtumaisillaan.

Hän ei voinut ymmärtää Kamilia, hän halusi ymmärtää, mutta ei voinut, melkein kuin toisella olisi ollut muuri ympärillään, muuri, jonka hän oli luullut murtaneensa viime yönä, mutta oli selvää nyt, että hän ei ollut. Kamil oli homo, hän oli homo… he olivat maanneet yhdessä, he asuivat samassa asunnossa, joten miksi Kamil vaati heitä olemaan vain ystäviä? Mikä häntä oikein pidätteli?

Niko ei mielestään pyytänyt liikoja, Kamilin ei tarvinnut olla rakastunut häneen, hän ei tarvinnut mitään ikuisuuslupauksia, koska hän tiesi, että ne tuskin koskaan toimivat. Hän ei ollut koskaan pyytänyt paljon, asiat muuttuivat nopeasti, tilanteet muuttuivat nopeasti, hän halusi pelkästään totuuden ja jonkun, jota pidellä, jonkun joka pysyisi hänen vierellään, jonkun joka ymmärtäisi ettei hän ollut täydellinen, kuka ylipäänsä oli täydellinen? Ei kukaan.

Nikon mielestä Kamil suunnitteli liikaa, hänen koko elämänsä oli luultavasti jo suunniteltu, ja mitä Nikoon itseensä tuli… No, hän kulki virran mukana, missä hän olisi viiden vuoden päästä? Hän ei ollut varma, mutta hän ei kaivannut tarkkaa suunnitelmaa, suunnitelmat tuntuivat joka tapauksessa pettävän.

Hän uskoi rakkauteen, hän uskoi, että oli mahdollista viettää koko elämänsä yhden ihmisen kanssa ja sitä hän halusi, jonkun joka kulkisi hänen rinnallaan; joka kohtaisi maailman hänen kanssaan ja kaikki myrskyt ja karikot, joita elämässä oli.

Mutta hänen edelliset suhteensa olivat jo saaneet hänet pettymään ja hämmentymään, hänen sydämensä oli jo särkynyt kerran… Hän oli päättäväisesti noussut takaisin ylös ja jatkanut jäljelle jääneiden palasten kanssa, mutta se ei ollut helppoa, ei ollut koskaan ollut.

Hän oli ollut tosissaan rakastunut, hän oli luullut, että toinen oli myös rakastanut häntä, mutta hän oli langennut johonkin sellaiseen, joka loppujen lopuksi oli osoittautunut harhaksi.

He eivät olleet koskaan varsinaisesti eronneet, hän, hänen rakastajansa, ei koskaan sanonut; se on ohi. Eräänä päivänä toinen oli vain kadonnut hänen elämästään, eräs yö oli ollut hänen elämänsä romanttisin ja seuraava aamu; pehmeä suudelma hänen huulillaan, hymy hänen rakastajansa kasvoilla; ’jatka vain uniasi, Nikolas’, hän sanoi, ’on vielä aikaista’, ja hän katseli toisen lähtevän, hän sulki silmänsä, jatkoi uniaan, tietämättä että se olisi viimeinen kerta kun hän näkisi toisen. Ja ei, Roni ei kuollut, kuten hän aluksi pelkäsi. Ei, se kusipää oli vain tullut panemaan häntä vielä viimeisen kerran ennen kuin jättäisi hänet sanomatta sanaakaan, ilman syytä, ilman hyvästejä.

Hän oli musertuneena viikkoja, kuukausia, tietämättä mitä oli tapahtunut ja myöhemmin hän oli saanut selville, että Roni oli vain päättänyt lähteä pitkälle matkalle Euroopan halki joidenkin ystäviensä kanssa. Hänen masennuksensa oli saanut hänen äitinsä huolestumaan, hänen bilettämisensä oli lisääntynyt, sitten tulivat merkityksettömät yhden yön jutut. Ei niitä ollut niin paljon, mutta se oli silti typerää ja hän aina katui niitä. Hän halusi paeta kipua ja sitten tuli mahdollisuus muuttaa Coloradoon, hän tarttui tilaisuuteen kahta kertaa miettimättä. Ja täällä hän nyt oli.

Hän oli väsynyt ja pettynyt miehiin elämässään ja itseensä, kun astui samoihin ansoihin. Eikö hän koskaan oppisi?

Alkoi sataa hiljalleen, hän ei välittänyt, hän rakasti sadetta, se oli tervetullutta. Hän oli väsynyt kaikkiin näihin hämmentäviin suhteisiin, ihmisiin joita oli niin vaikea lukea. Sade kävi raskaammaksi, talvinen sade, hän vapisi, hänen huulensa vapisivat, hänen hiuksensa olivat märät, hän kääntyi takaisin, mutta hän oli jo kävellyt melko kauas, veisi aikaa päästä takaisin kotiin.

Kamil kuuli sateen alkavan valua, ja aluksi se oli vain kuuro, mutta sitten se muuttui lähes rankkasateeksi. Hän toivoi, että Niko oli löytänyt suojan itselleen, mutta ajan kuluessa hän tiesi toisen haluavan tulla kotiin, tämä ei viipyisi ulkona ikuisuuksia.

Ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen hän kuuli oven aukeavan ja meni heti eteiseen. Hän näki Nikon, joka oli läpimärkä.

”Niko, sinä olet märkä ja kylmä”, hän huomasi mennessään auttamaan toista riisumaan takkinsa. Toinen vapisi kauttaaltaan, joka hänen märät huulensa vapisivat. ”Tule tänne…” hän huokasi ja talutti hänet kylpyhuoneeseen, missä alkoi riisua häntä. Niko oli liian kylmissään kyetäkseen auttamaan häntä ja oli melko vaikeaa kiskoa pois märkiä vaatteita, jotka takertuivat hänen kalpeaan, melkein sinertävään ihoonsa. Kun hänellä vihdoin oli enää bokserit yllään, Kamil kietoi kylpytakin hänen ympärilleen.

”Nyt minä laitan sinulle kuuman kylvyn, eikö?” hän sanoi ja näki toisen nyökkäävän. Sitten hän kuuli Nikon aivastavan.

Kamil laittoi kylvyn valmiiksi, tarkisti, että se oli oikein lämpöistä, hän kaatoi sinne vähän kylpyvaahtoa ja katseli kuplien muodostumista veden osuessa ammeen pohjaan. ”Tule, sinun pitää mennä veteen”, hän sanoi, katsellen Nikoa jälleen. Hän auttoi toista riisumaan kylpytakin, epäröi hetken ennen kuin riisui bokserit; olihan hän jo nähnyt kaiken mitä oli nähtävissä? Kamil ajatteli. Näky oli yhä katsomisen arvoinen, mutta siitä huolimatta hän tarttui toista kädestä ja auttoi Nikon vapisevan vartalon ammeeseen.

Niko veti polvensa lähelle rintaansa ja kietoi käsivartensa niiden ympärille, alkoi tuntua paremmalta, lämpimämmältä, mutta sitten hän aivasti taas, ja hänen päätään alkoi särkeä.

”Kiitos”, hän mutisi hiljaa.

”Eipä mitään”, Kamil vastasi, tajuten, että se lause alkoi kuulua hänen päivittäiseen sanastoonsa Nikon kanssa. Hän kurottautui ottamaan sienen, kastoi sen veteen ja puristi sitä Nikon selkään, katseli kuinka vesi valui alas ja jätti märän polun.

”Harmi ettei meillä ole saunaa sinulle”, hän huomautti. ”Se lämmittäisi sinut paljon nopeammin.”

Niko sulki silmänsä, hymyili vaisusti ja nyökkäsi. ”Minulla on ikävä kotiin”, hän kuiskasi, nautti tunteesta, että sai olla pestävänä, ehkä Kamil kuitenkin välitti, edes ihan vähän? Hän alkoi jälleen käydä toiveikkaaksi ja tiesi, että hänen täytyisi estää itseään.

Kamil alkoi hieroa sientä Nikon iholla, hän halusi kiihdyttää toisen verenkiertoa, se lämmittäisi toisen nopeammin. Hän kastoi sienen veteen uudestaan ja uudestaan, toi sen hänen ylävartalolleen. Hän ei voinut olla huomaamatta, että Nikolla oli todella hyvin muodostunut vartalo, ei kovin lihaksikas, hoikka, mutta ei naisellinen.

”Okei, jatka sinä kylpemistä ja minä menen laittamaan kuumaa teetä”, hän sanoi lähtiessään kylpyhuoneesta.

Niko viipyi kylpyammeessa vielä hetken, hän ei halunnut nousta ylös, hän tunsi itsensä lopen uupuneeksi ja vaati suunnattomia ponnistuksia edes yrittää nostaa itsensä ylös, mutta vihdoin hän onnistui. Hän pukeutui jälleen kylpytakkiin, hän niiskutti ja häntä huimasi. Oli taas kylmä.

Hän meni keittiöön, missä Kamil odotti sitruunateen kanssa.

Kamil oli melkein varma, että Niko oli saanut jonkin taudin ja toivoi hiljaa, ettei se olisi muuta kuin pelkkä flunssa. Hän asetti mukin Nikon eteen tämän istuessa alas.

”Juo se. Se lämmittää sinua hieman.”

”Kiitos”, Niko kuiskasi. ”Olen aina kiittelemässä sinua”, hän huomautti, puhuen enemmänkin itselleen. Hän joi hieman teetä, yhä vapisten, kylmä aaltoili hänen vartalonsa läpi.

”Ja minä sanon aina, että ei se mitään, meidän pitäisi molempien lopettaa”, Kamil hymyili.

”Niin pitäisi”, Niko oli samaa mieltä hymyillessään kuppiinsa. ”Taidan mennä sänkyyn, pitää päästä makuulle”, Niko sanoi juotuaan teensä. Hän nousi seisomaan ja meni altaalle pesemään kuppinsa ja aivasti taas.

”Nuku hyvin”, Kamil sanoi.

**^^**^^**^^**

Niko heräsi kahdelta aamulla, hänellä oli karmea olo, hänestä tuntui kuin hän olisi jäätymäisillään, melkein kuin hänet olisi suljettu pakastimeen. Hän vilkaisi ikkunaa nähdäkseen, oliko jättänyt sen auki, mutta ei hän ollut. Vapisten hän nousi etsimään itselleen toisen peiton ja sen löydettyään hän hautautui syvälle molempien alle. Hänen unensa oli levotonta, hajanaista, hän hikoili, kylmä hiki peitti hänen otsansa, hän vääntelehti ja kääntelehti, eikä millään kyennyt nukahtamaan uudestaan.

Kello tikitti seitsemää aamulla kun hän yritti nousta ylös, hän oli kuitenkin liian uupunut siihen. Kuumaa ja kylmää, hikoilu ei ollut loppunut. Hän sulki silmänsä, näin surkealta hänestä ei ollut tuntunut aikoihin. Hän sairastui harvoin, mutta silloin kun hän sairastui, se iski kunnolla. Hän arveli saaneensa viruksen monta päivää sitten, mutta talvisateessa läpimäräksi kastuminen todella hoiti homman.

Kamil oli nukahtanut täynnä huolta kämppiksensä vuoksi. Kun hän heräsi, melko varhain, hän muisti Nikon ja kuinka sairaalta hän oli näyttänyt edellisenä iltana. Hän meni keittiöön keittämään teevettä ja meni sitten Nikon huoneeseen tarkistamaan hänen vointinsa.

”Hei, Niko”, hän kuiskasi ja näki väsyneiden vihreiden silmien kurkistavan peiton alta, mikä peitti melkein puolet toisen kasvoista. Peite siirtyi alemmas ja Niko nosti kätensä sen päälle.

”Hei…” Niko kuiskasi käheällä äänellä, hänen kasvonsa olivat kalpeat ja hikiset. Hän tarvitsi apua. 

”Keitän sinulle teetä ja menen sitten ostamaan jotain lääkettä, näytät tarvitsevan sitä. Etkö nukkunut kovin hyvin?” Kamil kysyi, varmana siitä, että toinen ei ollut nukkunut.

”Ei…” Niko vastasi. ”Ei unta…” hän yritti ravistaa päätään, se tuntui painavan tonnin, hänen lihaksensakin tuntuivat aroilta. ”Painan tonnin”, hän sanoi hiljaa itsekseen, hänen silmänsä painuivat kiinni.

”Okei, pysy sängyssä, älä nouse ylös ellei sinun ole pakko”, Kamil mietti nopeasti, mitä hänen pitäisi tehdä. Niko näytti pahemmalta kuin hän oli odottanut ja ilmeisesti tarvitsi apua. ”Nyt, laitan sinulle teetä ja lääkkeet myöhemmin.” Hän ei odottanut vastausta, meni vain takaisin keittiöön hakemaan teetä ystävälleen. Hän sekoitti siihen sitruunaa ja hunajaa, hämmenteli sitä ja odotti sen jäähtyvän tarpeeksi, jotta sitä pystyisi juomaan.

Sitten hän palasi huoneeseen ja istui sängyn laidalle. ”Tee on saapunut”, hän hymyili. Niko yritti nousta ylös ja tukea itseään kyynärpäihinsä.

”Taidan tarvita pillin pystyäkseni juomaan sitä”, hän yritti nauraa, mutta se oli heikkoa ja hän vajosi takaisin sängylle.

Kamil asetti mukin pöydälle, Nikon kannettavan tietokoneen viereen ja meni hakemaan pillin. Sen löydettyään hän tuli takaisin ja asetti pillin mukiin. Hän auttoi Nikon istumaan ja antoi mukin hänen käsiinsä.

”Okei, juo nyt, hitaasti.” Hän katseli kun Niko otti pillin suuhunsa ja joi hitaasti.

”Sinä olet hyvä tyyppi, Kamil…” Niko kuiskasi laskiessaan jälleen päänsä tyynylle.

Kamil ei ollut varma mitä vastaisi, hän nielaisi ja asetti nyt tyhjän mukin pöydälle. ”Pitääkö sinun… mennä kylpyhuoneeseen? Tai jotain?” hän kysyi, toinen näytti hirveän heikolta, ei vaikuttanut siltä, että pystyisi seisomaan omin avuin.

”Tuota, joo, kylpyhuoneeseen… Olen ihan hikinen, Kamil…” Niko nyrpisteli. ”Mutta täällä on niin kylmä, minkä takia?”

”Koska sinulla on kuumetta”, Kamil kertoi hänelle. ”Hyvä on, minä autan sinut seisomaan ja kylpyhuoneeseen, pystytkö?”

”Yritän, en halua kastella itseäni”, Niko yritti vitsailla ja huomasi pian, että nauraminen ei ollut kovin hyvä idea. Hän yritti päästä ylös tarttumalla Kamilin paitaan ja reiteen, hän otti tukea mistä vain sattui saamaan otteen.

”Odota, odota”, Kamil nauroi hieman huomatessaan hänen yrityksensä nostaa itsensä ylös sängyltä. Hän kurotti kietomaan kätensä Nikon keskivartalon ympärille ja auttoi häntä sitten seisomaan.

Nikon jalat tuntuivat hyytelöltä. ”Jalkani ovat hyytelöä”, hän valitti Kamilille, pitäen tiukasti kiinni hänestä ja vapisten kylmästä. Kamil tiukensi otettaan hänen vyötäröltään ja tunsi kuinka kuuma Nikon iho todella oli. Hitaasti hän johdatti tämän kylpyhuoneeseen. Kun he pääsivät sisälle, hän oli hetken neuvoton.

”Tuota… pitäisikö minun auttaa sinua tässäkin?”

”EI!” Niko vastasi nopeasti, kylpyhuoneessa asiointi oli yksityistä, ainakin hänelle, erityisesti kun… No, hän ei vain halunnut Kamilia sinne.

”Jos… tarvitset apua, olen ihan tuossa ulkopuolella”, Kamil sanoi lähtiessään kylpyhuoneesta. Niko odotti kunnes hän oli ulkopuolella ennen kuin uskalsi pissata. Hän tiesi käyttäytyvänsä hölmösti, mutta tällainen hän oli. Kun hän oli valmis, hän huuhteli vessan ja pesi kätensä.

”Kamil”, hän kutsui heikosti huomattuaan, että hänen energiansa oli lopussa, hän ei uskonut pääsevänsä ovelle kaatumatta. Hän todella vihasi sitä, että oli sairas tällä tavoin. ”Voitko… tuota… auttaa?”

Kamil tuli sisään niin nopeasti kuin pääsi kuultuaan hänen äänensä, joka oli heikompi kuin hän oli odottanut. Niko näytti kalpealta ja heikolta, hän huojui jaloillaan. Hän otti heti kiinni toisesta ja kietoi käsivartensa toisen ympärille tukeakseen tätä.

”Nyt viedään sinut takaisin sänkyyn”, hän sanoi ohjaten hänet takaisin makuuhuoneeseen ja auttoi hänet sängylle. Hän peitteli Nikon huovalla. ”Taidat tarvita lisää peittoja”, hän sanoi ja meni huoneeseensa hakemaan oman täkkinsä; sellaisella pitäisi peitellä itsensä jos oli sairas, hän ajatteli. Hän asetti täkin Nikon huovan päälle. ”Toivotaan, että tämä pitää sinut lämpimänä, ainakin sen pitäisi.”

”Kiitos…” Niko kuiskasi heikosti. ”Tulen pian paremmaksi, pitää tehdä koulutehtäviä…” hän mutisi ja hengitti suunsa kautta, hänen nenänsä oli tukossa.

”Haluatko lisää teetä?” Kamil kysyi, mihin Niko vain nyökkäsi, puhuminen sattui.

Kamil meni takaisin keittiöön laittamaan lisää teetä, palasi sitten takaisin ystävänsä luo ja auttoi häntä juomaan sen. ”Sinun pitäisi nukkua nyt, minä menen hakemaan sinulle jotain lääkettä”, hän sanoi lempeästi, hänen kätensä kurottautui silittämään toisen hiuksia, hän katseli kuinka Niko sulki silmänsä ja vajosi hitaasti uneen.

Kamil söi nopeasti aamiaista, mitä enemmän hän asiaa ajatteli, sitä varmempi hän oli siitä, ettei Nikoa pitäisi jättää yksin sellaisessa kunnossa. Hän kävi suihkussa, pukeutui ja lähti ulos etsimään lähintä apteekkia. Hän kysyi farmaseutilta mitä Nikolle pitäisi viedä, ja tämä ehdotti samaa mitä hän itsekin oli ajatellut; aspiriinia, nenätippoja ja C-vitamiinia ja lisäksi hän päätti ostaa yskänlääkettä.

Sitten hän meni ostoksille, hänen pitäisi laittaa jotain sellaista ruokaa, mitä Niko pystyisi syömään ja mikä tekisi tämän vahvemmaksi. Hänen äitinsä oli aina laittanut kanakeittoa, joten hän osti pienen kanan ja ohuita nuudeleita ennen kuin meni takaisin kotiin.

Ehdittyään eteiseen hän kuuli jotain melua kantautuvan Nikon huoneesta ja päätti mennä tarkistamaan. Hän löysi toisen istumasta lattialta, ilmeisesti kamppailemassa päästäkseen takaisin ylös, mutta onnistumatta.

”Kaaduin”, hän vingahti säälittävästi ja katsoi häneen.

”Niko…” Kamil huokasi, tarttui varovasti hänen käsivarteensa ja nosti hänet takaisin sängylle. ”Pysy sängyssä. Tuon sinulle lääkkeet.” Hän peitteli toisen jälleen kerran ja meni keittiöön hakemaan teetä ja lääkkeet.

Niko huokasi, hän ei pitänyt siitä, että Kamil näki hänet näin heikkona, tämä oli jo auttanut häntä niin paljon… ja nyt tämä ja hän makasi tässä avuttomana, sairaana ja omasta mielestään melko epäviehättävänä… Ja silti osa hänestä nautti suuresti huolesta, jota Kamil osoitti hänelle, siitä että tämä jäi kotiin, pois sekä töistä että koulusta hänen vuokseen. Kuinka moni muu tekisi niin?

”Ota lääkkeet”, Kamil käski palattuaan huoneeseen, hän antoi toiselle pillerit ja teen juotavaksi, ja Niko otti ne.

Niko nielaisi pillerit ja joi teen, joka läikkyi, hän niisti nenänsä ja näytti surkealta. ”Olen pahoillani”, hänestä tuntui kuin hän olisi todella pilannut Kamilin päivän.

”Ei tarvitse olla”, Kamil hymyili ja ojensi hänelle nenätipat. ”Tämä on nenääsi varten, pudota muutama tippa sisään, sen pitäisi helpottaa hengittämistä”, sitten hän otti teemukin ja pyyhkäisi läikkyneen teen lautasliinalla.

Niko otti nenätipat, joiden käyttämistä hän todellakin inhosi, mutta ne auttoivat heti hengittämistä. Hän mietti kuinka kurjalta hän mahtoikaan näyttää ja alkoi murehtia sitä. Hän tiesi, että se oli typerää, mutta hän ei voinut sille mitään. Hän kosketti käsillään poskiaan, jotka tuntuivat yhä olevan kuin tulessa ja pureskeli alahuultaan.

”Nyt menen keittiöön laittamaan sinulle kanakeittoa. Yritä nukkua, jos voit”, Kamil hymyili ja lähti huoneesta. Hän oli pahoillaan Nikon puolesta, tämä näytti niin surkealta ja heikolta tällä hetkellä, mutta kumma kyllä, hänessä oli silti jotain… poikamaista viehätystä. Kamil hymyili itsekseen muistellessaan edellistä yötä, kuinka hyvältä olikaan tuntunut olla hänen sisällään.

Puolentoista tunnin päästä keitto oli valmista ja Kamil palasi Nikon huoneeseen tarjotinta kantaen. Toinen makasi sängyllä sarjakuvalehti rintansa päällä.

”Yritin lukea, mutta…” Niko selitti heikosti. Kamil nyökkäsi, asetti tarjottimen pöydälle ja istui sängyn laidalle kuten ennenkin.

”Luuletko pystyväsi syömään vai sattuuko kurkkuusi liikaa?”

”Voin yrittää… syödä”, Niko sanoi katsellen kulhoa, kanakeittoa, hän muisti äitinsä tehneen sitä myös silloin, kun hän oli ollut sairas ja hän hymyili heikosti. Hän siirsi jalkojaan tehdäkseen enemmän tilaa Kamilille.

Kamil siirtyi istumaan mukavammin, otti kulhon, upotti lusikan sinne ja toi sen Nikon suun lähelle. ”Avaa suu, lentokone laskeutuu”, hän vitsaili. Sitä samaa hänen äitinsä oli käyttänyt silloin kun hän ei ollut halunnut syödä. Hän oli ollut nirso syömään lapsena ja hänen äitinsä oli joutunut käyttämään monia temppuja suostutellakseen hänet syömään, ja kummasti lentokone oli toiminut parhaiten.

Niko olisi nauranut, jos olisi kyennyt, mutta hän sai kuuluville vain oudon äänen, joka olisi saattanut muistuttaa naurua. Hän hymyili joka tapauksessa ja aukaisi suunsa ’lentokoneelle’. Hän nielaisi, se sattui hieman, mutta lämpö myös rauhoitti hänen kurkkuaan.

Kamil jatkoi hänen syöttämistään, se tuntui oudolta, mutta oli enemmänkin miellyttävää outoutta, tuntui mukavalta olla hyödyllinen ja… auttavainen. Melkein kuin häneltä olisi puuttunut jotain koko tämän Amerikassa vietetyn ajan ja nyt hän olisi löytänyt sen, mikä oli puuttunut.

Kotona Kamil oli huolehtinut paljon nuoremmasta siskostaan ja auttanut kotitöissä, ja vaikka hän oli inhonnut siivoamista, kaikki muu oli sujunut ihan hyvin. Täällä Coloradossa hän oli yhtäkkiä jäänyt yksikseen, ilman läheistä ihmiskontaktia ja Niko… Niko oli saanut hänet tajuamaan mitä hän kaipasi.

”Maistuuko se?” hän kysyi kun puolet keitosta oli syöty. Niko nyökkäsi.

”Hyvää”, hän nuoli huuliaan ja tunsi olonsa hieman paremmaksi saatuaan täyttää vatsaansa jollakin. ”Uusi lentokone…” hän vitsaili ja raotti huuliaan, nauttien tästä tunteesta enemmän kuin hänen luultavasti olisi pitänyt.

Kamil naurahti ja jatkoi hänen syöttämistään kunnes keitto oli loppu. ”Nukkumaanmenoaika jälleen, ruotsalaispentu”, hän sanoi nousten seisomaan. ”Onko sinulla vielä kylmä?”

”Alkaa olla”, Niko nyökkäsi.

”Mitä jos auttaisin sinut taas kuumaan kylpyyn?” Kamil ehdotti.

”Pitäisin siitä.”

”Odota sitten täällä, menen laittamaan sen valmiiksi.”

Kun kylpy oli valmis, hän meni hakemaan Nikon. ”Valmiina puhdistautumaan?” hän kysyi, ja Niko nyökkäsi ja kurotti kätensä häntä kohti apua saadakseen. Kyllä, hän piti siitä paljon enemmän kuin olisi pitänyt.

Kylpyhuoneessa Kamil auttoi häntä riisuutumaan kunnes hän seisoi alastomana hänen edessään. Hän vilkaisi toista nopeasti ja auttoi ammeeseen. ”Ei kai ole liian kuumaa?”

”Ei”, Niko ravisti päätään ja istui alas. ”Tuntuu hyvältä, lämpimältä.” Hän leikki kuplilla kunnes alkoi jälleen tuntea olonsa voimattomaksi. Hän ajatteli, että hänen pitäisi pestä hiuksensa myös ja hän kurotti kohti sampoota.

Kamilin mielestä ei ollut hyvä idea Nikon kastella päätään, mutta jos hän halusi… Hän kohautti harteitaan ja otti sampoopullon, johon Niko ei ollut ylettynyt. Hän asetti sen ammeen reunalle. Sitten hän otti sienen, kasteli sen kunnolla ja toi sen Nikon pään päälle, puristi sientä ja antoi veden kastella toisen päätä. Hän toisti sen muutaman kerran kunnes hiukset olivat kokonaan märät. Hän laittoi sienen pois, otti sampoon ja puristi sitä hieman kädelleen. Hän lisäsi muutaman tipan vettä ja vei sen sitten Nikon hiuksille. Hän alkoi hieroa toisen päänahkaa, nautti toisen pehmeiden hiusten tunnusta ja siitä miltä vaahto tuntui hänen ihollaan. Hän ei olisi ikinä uskonut, että jonkun hiusten peseminen voisi olla näin miellyttävää. Nikon huulilta karkasi pieni ”mmm…”, hänen silmänsä olivat suljetut, ja Kamil huomasi hänen katselemisensa olevan omituisen kiehtovaa.

Hän jatkoi jonkin aikaa, huuhteli sitten toisen hiuksia, toisti pesun, hänen kätensä liikkeet olivat hitaita ja hellävaraisia, hän ei halunnut että Nikoa alkaisi huimata tai mitään ja totta puhuen hän nautti Nikon hiusten pesusta ihan liian paljon.

”Kiitos”, Niko kuiskasi pehmeästi kun Kamil oli lopettanut pesemisen. ”Minä… nukuttaa…” hän sanoi haukotellen ja aivasti sitten. Kamil naurahti, otti palan paperia ja pyyhki hänen nenänsä aivan kuin hän olisi pikkulapsi.

”Okei, nostetaan sinut nyt pois vedestä. Älä nukahda vielä, minun pitää kuivata sinut.” Hän otti pyyhkeen, kuivasi Nikon sillä, puki kylpytakin hänen ylleen ja kuivasi sitten hänen hiuksensa puhtaalla pyyhkeellä. ”Hyvä on, nyt nukkumaan, kunnolla tällä kertaa”, hän sanoi, ja Niko vain nyökkäsi.

**^^**^^**^^**

Kamil istui Nikon huoneessa ja yritti tehdä koulutehtäviä. Hän oli ilmoittanut myös töihin olevansa sairas. Niko oli nukkunut suurimman osan päivästä ja Kamil oli päättänyt käyttää hänen kannettavaa tietokonettaan apuna tehtävien tekemisessä, hän tiesi, ettei Niko välittäisi.

Sitten tuli pimeää ja myöhä ja hän huomasi, että Nikon uni oli käynyt levottomaksi. Hän kääntelehti ja vääntelehti, mutisi jotain sanoja omalla kielellään, kielellä, joka kuulosti omituiselta Kamilin korvissa, eikä hän ymmärtänyt mitään siitä. Hän nousi ylös ja lähestyi vuodetta epävarmasti, ehkä hänen pitäisi herättää toinen ja antaa tälle aspiriinia?

”Niko…” hän sanoi pehmeästi, mutta sai vastaukseksi vain epäselvää muminaa. Niko avasi silmänsä hetkeksi, mutta Kamil saattoi nähdä, ettei hän ollut täysin tajuissaan. ”Kaikki on hyvin, Niko, minä olen tässä.” Hän tarkisti toisen lämmön, kosketti hänen otsaansa ja se oli kuuma, joten hänellä täytyi olla korkea kuume. ”Odota tässä, tuon sinulle lääkettä.”

Kamil katseli kuinka Niko liikahti hieman vuoteella, niin kuumeen heikentämänä, ettei kyennyt edes nousemaan istualleen. Hän meni nopeasti keittiöön, kaatoi vettä keittimestä, makeutti sitä hunajalla ja lisäsi tilkan sitruunaa. Hän otti aspiriinit ja lasillisen vettä ja palasi Nikon huoneeseen.

”Sinun pitää ottaa aspiriinia”, hän sanoi pehmeästi, epävarmana siitä, tunsiko Niko edes häntä.

Niko nyökkäsi varovasti ja otti vastaan pillerin, joka asetettiin hänen suuhunsa, hän nielaisi sen ja joi sitten lasista, joka tuotiin hänen huulilleen.

Niko vapisi rajusti, vaikka hänen otsansa oli tulikuuma, hän huokaisi surkeasti laskeutuessaan takaisin makuulle. Näytti siltä, ettei hän voinut tuntea oloaan tarpeeksi lämpimäksi, joten Kamil päätti käydä makuulle hänen viereensä jakaakseen osan omasta lämmöstään. Hän riisui farkkunsa, jätti t-paitansa ja bokserinsa ylleen ja liukui peiton alle toisen viereen vetäen Nikon lähemmäs itseään.

Hän tunsi kuinka toinen painautui vielä lähemmäs, ja Kamil vei kätensä Nikon hiuksiin ja silitti lempeästi, toinen todella oli kuuma kaikkialta. Jokin oli herännyt hänen sisällään, vartalo jota hän piti lähellään… hän halusi suojella toista, hän halusi tehdä toisen jälleen terveeksi.

**^^**^^**

Niko heräsi. Hänen kurkkunsa oli yhä arka, hän oli yllättynyt löytäessään Kamilin vierestään, hän ei muistanut nukahtaneensa. Häntä aivastutti, hän kohotti päätään ja yritti löytää paperia, johon voisi niistää nenänsä.

Kamil heräsi toistuviin liikkeisiin vierestään vuoteella ja avasi silmänsä, hän näki Nikon punaisen nenän, mutta hän oikeastaan näytti olevan enemmän tajuissaan kuin viime yönä.

”Hei, onko olo edes vähän parempi?”

”On…” Niko vastasi, hänen äänensä kuulosti nasaaliselta ja sai hänet melkein kikattamaan. ”Tarvii nenäliinan…” hän selitti.

”Hetki”, Kamil nousi ylös, kiroten aamuerektiotaan. Hän meni kylpyhuoneeseen, pissasi varovasti ja pestyään kätensä vei nenäliinoja Nikon huoneeseen. ”Ole hyvä.”

Niko otti yhden ja niisti nenänsä. Hän oli kauttaaltaan hikinen, t-paita takertui hänen ihoonsa ja hänen bokserinsa… ”Olen ihan tahmea, Kamil”, hän nyrpisteli ja yskähteli.

”Haluatko kylvyn?”

”Joo… taidan haluta…” Niko nyökkäsi ja yritti vetää itseään ylös, hänen kurkkuaan todella pisteli. ”Mustaviinimarjamehua… Onko meillä sitä?” hän kysyi toiveikkaasti, myös sitä hänen äitinsä oli antanut hänelle kun hän oli ollut sairas.

”Ei ole mustaviinimarjamehua, mutta vadelmamehua minulla on, Puolasta”, Kamil hymyili, se oli yksi mitä hän oli tuonut mukanaan, hänen äitinsä oli tosissaan vaatinut häntä ottamaan sen, flunssan varalta.

”Vadelma? Onko sinulla?” Niko kysyi. ”Rakastan vadelmia”, hän hymyili.

”Teenkö sinulle kuumaa vadelmamehua?” Kamil kysyi, ja Niko nyökkäsi.

”Ja kylpy…?” hän lisäsi varovasti, hänestä tuntui kuin hän olisi määräillyt Kamilia. ”Voisitko? Ei sinun ole tosin pakko.” Hänen täytyi jälleen niistää nenänsä.

”Palveluksessasi”, Kamil tarjoutui hymyillen. ”Mitä ensin? Ehkä aamiaista? Ja sitten mehua? Mitä sinä haluaisit?”

”Hm… munakkaan ehkä?” Niko ehdotti pureskellen huultaan.

”Okei”, Kamil lähti valmistamaan aamiaista.

Kahdenkymmenen minuutin päästä Kamil palasi aamiaisen kanssa. ”Ole hyvä”, hän asetti Nikon syliin tarjottimen, jolla oli lautanen ja juoma. ”Smacznego.”

Niko kurtisti kulmiaan tuolle sanalle. ”Smac- mitä?” hän melkein kikatti, hän oli varma, että hänen korvissaankin täytyi olla räkää.

” Smacznego”, Kamil toisti hymyillen. ”Englannin kielessä ei ole ilmaisua, jota voisi käyttää ennen ateriaa. ’ Smacznego’ tarkoittaa enemmän tai vähemmän ’Maistukoon ateria sinulle’.”

”Oooh, Smacznego…” Niko yritti matkia ja nyökkäsi melko tyytyväisenä itseensä, se oli kuulostanut melkein oikealta. Sitten hän alkoi syödä pieniä paloja munakkaastaan, hän tiesi, että hänen pitäisi syödä, vaikkei hänellä ollutkaan juuri ruokahalua. Hän tarvitsi ruokaa voimistuakseen.

Kamil katseli Nikon syöntiä, hän katseli kuinka hitaasti toinen söi, pieniä näykkäisyjä ja puraisuja, hän ei voinut olla ajattelematta, kuinka söpöltä hän näytti ja…

”Hyvää”, Niko sanoi. ”Kiitos, Kamil…” hän hymyili ja vei sitten kätensä otsalleen. ”Teen sitä taas”, hän pudisteli päätään.

”Joo, teet sitä taas”, Kamil sanoi toisen ottaessa viimeisen haarukallisen munakkaasta. ”Syö sinä, ja kun olet valmis, kutsu minua. Laitan sinulle kylvyn.”

”Voitaisiin hankkia minulle pieni kello”, Niko yritti vitsailla.

”Kello?” Kamil kysyi kohottaen kulmiaan.

Niko kikatti. ”Joo, soitan kelloa ja sinä tulet… ja ottaisit minut luultavasti hengiltä loppuviikkoon mennessä”, hän virnisti.

”Tulen?” Kamil kikatti vuorostaan. ”Se voisi olla mielenkiintoista.”

Niko punastui äkillisistä mielikuvista, jotka täyttivät hänen mielensä. Hän yritti ajatella jotain muuta, mitä tahansa muuta.

”Marjoja”, häneltä lipsahti, hetken hiljaisuus… ’Mitä marjoja? Mitä?’ hän ajatteli punastuen yhä enemmän.

Kamil saattoi nähdä hänen hermostuneisuutensa ja hän tukahdutti naurun, oli korvaamatonta nähdä Nikon punastuvan noin. ”Vadelmia, Niko. Juo teesi.” Ja hän lähti kylpyhuoneeseen laittamaan kylpyä valmiiksi.

Kamil ei voinut olla virnistelemättä valmistaessaan kylpyä. Mennessään takaisin Nikon huoneeseen hänen kiusoitteleva piirteensä sai jälleen vallan. ”Kylpy on valmis, oletko sinä… tulossa?”

Jälleen kerran Niko punastui, hän ei voinut usko, että hänellä tosiaan oli sairaana energiaa ajatella seksuaalisia juttuja. Hän toivoi, että Kamil luulisi kuumeen saavan hänen ihonsa punastumaan näin.

”Joo, minä… tulen…” Hän vastasi hitaasti ja yritti nostaa itseään sängyltä. Hän ei ollut yhtä heikossa kunnossa kuin päivää aikaisemmin, mutta hänen jalkansa olivat vielä epävarmat.

”Hetki, sinä et ole vielä niin vahva, anna minun auttaa sinut kylpyhuoneeseen”, Kamil kietoi heti käsivartensa hänen vyötärölleen. Tuntui hyvältä pidellä häntä, hän huomasi. Ehkä… ehkä he tosiaan voisivat olla enemmän kuin ystäviä?

Jälleen kerran Kamil riisui ja kylvetti hänet, hän huomasi nauttivansa myös tästä rutiinista.

Jälkeenpäin hän auttoi Nikon ulos ammeesta, kuivasi ja puki hänelle kylpytakin.

”Puhdas, raikas…” hän nuuhki toista. ”Nami”, hän virnisti ja suuteli toista poskelle. ”Mene nyt, ota lääkkeesi ja sitten sänkyyn. Minun pitää kohta lähteä yliopistolle.”

Niko yllättyi suukosta, hänen kätensä kohosi koskettamaan ihoa sieltä, missä hän yhä tunsi suudelman ja hän hymyili. ”Kyllä, sir”, hän virnisti ja käytyään keittiössä ottamassa lääkkeensä hän kiipesi takaisin vuoteeseen. Hän tunsi olonsa jo paljon paremmaksi.

**^^**^^**

Neljä päivää meni näin, Kamil huolehti Nikosta, kävi koulussa ja töissä ja hoiti myös kaikki kotityöt. Öisin hän oli nukkunut kämppiksensä vieressä, joka tuntui olevan todella kylmissään kuumeisena. Sen oli tarkoitus pitää Niko lämpimänä, se oli pelkästään nukkumista, paljon muuta ei tehty ja joka aamu Kamil oli herännyt kärsien hirveästä aamuerektiosta… se oli tavallaan… turhauttavaa…

Oli lauantai, Nikon vointi oli parantunut huomattavasti ja oli aika rentoutua, jopa Kamilille. Oli iltapäivä, kun hän tuli Nikon huoneeseen katsomaan häntä. Toinen makasi sängyllä lukien sarjakuvia.

”Niko, mitäs tänä iltana?” Hän kysyi.

Niko nosti katseensa sarjakuvista. ”Haluaisitko… tehdä jotain? Katsoa elokuvaa, kenties?” hän ehdotti.

”Joo, taidamme molemmat tarvita rentouttavan illan”, Kamil hymyili. ”Onko sinulla mitään komedioita? Vai käynkö vuokraamassa sellaisen?”

”Minulla ei ole mitään uusia”, hän sanoi. ”Vain muutama, mutta… Jos haluat vuokrata?”

”Okei, onko ehdotuksia?”

”Hm…” Hänen päänsä tuntui tyhjältä. ”Tykkään parodioista”, hän sanoi sitten. ”Mutta ota mitä haluat, minä pidän melkein kaikista komedioista.”

”Parodioita… oletko koskaan katsonut parodiaa Draculasta, sitä missä on Mel Brooks?” Kamil kysyi pukien takkia ylleen. ”Mikä sen nimi olikaan?” Hän mietti itsekseen.

Niko muisti nähneensä sen vuosia aiemmin. ”Minusta olisi ihanaa nähdä se taas! Siitä on melkein… en edes muista kuinka monta vuotta siitä on kun näin sen! Dracula… um… Dead and loving it’?” Hän kikatti, innostuneempana kuin ehkä olisi ollut terveellistä. Hän puri huultaan.

”Minä… en muista englanninkielistä nimeä, puolaksi se oli nimetty ’Dracula – vampires without teeth.” Kamil virnisti Nikolle. ”Puolalaiset nimien käännöksen ovat todella syvältä. Oletko koskaan katsonut elokuvan ’Dirty dancing’? Puolaksi se oli käännetty ’Spinning sex’”, hän kikatti.

Niko nauroi. ”Ihan totta? Hauskaa… Olen kuullut siitä elokuvasta, mutta en ole koskaan nähnyt sitä, äitini tosin rakastaa sitä! Ja tiedätkö… Draculan suomalainen käännös oli…” hän yritti muistella. ”Ai niin: Verevä vainaja… joten…”

”Okei, tuon sitten Mel Brooksin parodian, minkä sitten satun löytämään.” Kamil lupasi ja lähti asunnosta.

Kamilin mentyä Niko päätti käydä suihkussa ja peseytyi huolellisesti. Hän laittoi vähän partavettä, varoen kuitenkin laittamasta liikaa. Sitten hän tarkisti itsensä peilistä, nähdäkseen näyttikö tarpeeksi hyvältä. Hän vaihtoi ylleen parhaat alusvaatteensa, kikattaen itsekseen tässä vaiheessa, tuntui todella siltä kuin hän olisi valmistautunut treffeille.

”Kuule, Niko, sinä unelmoit.” Hän huokasi itsekseen, palasi lukemaan sarjakuviaan ja odotti.

Kuullessaan oven aukeavan hän nousi ylös ja meni eteiseen. ”Löysitkö sen?” hän kysyi uteliaasti.

”Löysin.” Kamil virnisti ja näytti hänelle kahta elokuvaa. ”Löysin jopa elokuvan ’Space balls’, parodian ’Tähtien sodasta’!”

”Space balls?” Niko kysyi nauraen. ”Johtuuko se vain minusta, vai kuulostaako se joltain halvalta pornolta?” hän virnisti, nojautui seinään ja mietti yhtäkkiä, että millaista olisi katsoa jotakin… hän työnsi nopeasti ajatuksensa syrjään. ”Sinä ja tähtien sotasi.” Hän jatkoi hymyillen.

”Se todella kuulostaa!” Kamil nauroi. ”Se on parodia, joten… no, Puolassa se oli ’Space eggs’, mutta toisaalta, me kutsumme kiveksiä muniksi.” Hän nauroi taas. ”Nyt minun käydä suihkussa, sinä ilmeisesti olet jo käynyt joten… jätitkö minulle yhtään kuumaa vettä?”

”Jätin kuumaa vettä ja tiedätkö, se muna-juttu on olemassa myös minun kielessäni, se on hauskaa.” Niko hymyili. ”Teen meille popcornia.”

”Hyvä on… Tee siitä hyvää ja suolaista.” Kamil meni huoneeseensa, otti puhtaat bokserit ja t-paidan ja harmaat suosikki collegehousunsa, juuri tänä aamuna pestyt. Sitten hän oli valmis lyhyeen, kuumaan suihkuun…

Niko valmisti popcornit ja vei ne ja virvoitusjuoman huoneeseensa. Sitten hän laittoi tietokoneensa valmiiksi.

”Minkä haluaisit katsoa ensin?” hän kysyi Kamilin tullessa huoneeseen.

”Minusta Draculan pitäisi tulla ensin”, Kamil sanoi ja istui sängylle.

”Selvä, Dracula siis”, Niko hymyili ja laittoi DVD:n päälle. Kun hän istui taas alas, Kamil huomasi miedon partaveden tuoksun. Oliko Niko… laittanut sitä hänen vuokseen?

Niko halusi halailla, mutta hän oli epävarma, halusiko Kamil sitä. He olivat nukkuneet samassa sängyssä neljä edellistä yötä ja… Kamil oli kylvettänyt häntä lukemattomia kertoja ja nähnyt hänet alasti. Se antoi hänelle rohkeutta siirtyä lähemmäs.

Kamil tunsi hänen liikkuvan lähemmäs, eikä hän pannut sitä pahakseen, hän oli tottunut siihen, että Niko oli lähellä, jopa lähempänä kuin hän oli nyt. Hän kurotti kohti popcornkulhoa ja laittoi sen heidän väliinsä, jotta he voisivat molemmat ulottua siihen helposti.

”Muistitko tehdä siitä suolaista?”

”Muistin, paljon suolaa”, Niko sanoi, otti muutaman popcornin ja söi ne. Hän otti virvoitusjuoman ja asetti lasin lattialle. Hän teki jälleen olonsa mukavaksi, lähellä Kamilia.

”Tuo on se ötököitä syövä mies”, Niko huomautti alussa, hänestä tyyppi oli jo nyt niin huvittava. Hän laski päänsä Kamilin olkapäälle ja otti lisää popcornia.

”Tiedän, ja rakastan sitä kuinka hän syö ötököitä ja saa jatkuvasti peräruiskeita”, Kamil kurotti myös kohti popcorneja ja mutusteli niitä. Suolaisia, juuri oikealla tavalla, hän ajatteli itsekseen. Sitten hän huomasi Nikon syöneen popcorninsa, joten hän kurotti jälleen niitä kohti ja syötti tällä kertaa toista.

Niko hymyili, avasi suunsa ja otti mitä Kamil tarjosi, hän nuoli huolellisesti toisen sormia. Tuhmat ajatukset olivat jo heränneet hänen sisällään ja hän tiesi, että hänen pitäisi luultavasti yrittää hillitä itseään.

Kuuman, märän kielen kosketus Kamilin sormilla oli lyhyt, mutta se oli tarpeeksi sähköistävä hänelle. Hän veti kätensä pois, otti lisää popcornia ja laittoi ne suuhunsa. Hän yritti keskittyä elokuvaan.

”Tiedätkö, minusta on todella hauska se kohtaus, jossa Jonathanin täytyy seivästää vampyyrinainen ja hänen päälleen roiskuu litroittain tekoverta”, Kamil sanoi, ja Niko kikatti hiljaa.

”Joo, se on hauskaa”, hän myönsi. ”Mutta se ötököitä syövä mies saa minut todella repeämään: ’Minä tulen, herra’”, hän matki elokuvan yhtä vuorosanaa ja nauroi.

”Tuletko?” Kamil kiusasi kikattaen.

”Ehkä myöhemmin… kuka tietää?” Niko virnisti ja syötti hänelle popcornia, katse kuitenkin käännettynä näyttöä kohti.

Kamil hymyili ja jatkoi popcornin syöntiä ja elokuvan katselua. Välillä elokuvan kohtaukset saivat hänet purskahtamaan nauruun, ja Niko oli oikeassa; ötököitä syövä mies oli paras, erityisesti kun hän yritti lentää ja iskeytyi maahan. ”Haha! Tuo idiootti kuvitteli eksyttävänsä häntä seuraavat miehet kääntyilemällä satunnaisesti ympäri. Luoja, rakastan tätä elokuvaa!” Hän purskahti ja Nikokin alkoi nauraa.

”Tiedän, niin minäkin, se on niin hassu”, Niko toi kätensä Kamilin reidelle, asettautuen vieläkin mukavammin.

Lopulta elokuva päättyi.

”Laitanko toisen sisään?” Niko kysyi, hieroen Kamilin reittä.

Kamil tiesi, että hänen pitäisi sanoa; ’Joo, katsotaan ’Space balls’’, mutta sillä hetkellä hän ei olisi voinut piitata vähempää, tuntiessaan Nikon käden hierovan reittään. Hänen hengityksensä kiihtyi hetkessä, neljä yötä oli liikaa Nikon sängyssä tekemättä mitään muuta kuin nukkumista.

”Ehkä myöhemmin…” hän mutisi laskiessaan kätensä Nikon kädelle, pujotti heidän sormensa toistensa lomaan ja toi Nikon käden huulilleen, suuteli kevyesti rystysiä.

”Myöhemmin…” Niko vastasi hengästyneesti, katsoi syvälle Kamilin silmiin, katsoi kättä, jota tämä parhaillaan suuteli, ja kun Kamil laski sen alas hän katsoi Nikoa kysyvästi, miettien kuinka ja minne koskisi tätä seuraavaksi; oli niin paljon mahdollisuuksia, yhtä miellyttäviä.

Niko hengitti hitaasti; kuinka niin yksinkertainen kosketus saattoi saada hänet tuntemaan niin paljon? Vihdoin hän toi huulensa Kamilin huulille, siirtäen toisen jalkansa Kamilin yli.

”Voi luoja, kuinka paljon haluan sinua…” Hän hengitti ulos, alkoi suudella hänen kaulaansa, hänen leukalinjaansa, hänen poskeaan ja siirtyen jälleen hänen huulilleen. Kamil ei olisi voinut olla myöntyväisempi.

Suudelma muuttui pian nälkäiseksi.

Kamil siirsi toisen kätensä Nikon takamuksen taakse, toisen kietoutuessa hänen ympärilleen. Nikon asento ei voinut olla kovin mukava sillä hetkellä, hänen vartalonsa oli vääntyneenä outoon kulmaan, joten Kamil päätti muuttaa sitä, kiepauttaen toisen makaamaan selälleen ja siirtyen itse hänen päälleen. He olivat kietoutuneet toistensa ympärille, kuumuus jatkui, suudelma jatkui.

Jokin piilotettu oli nyt vapautunut, intohimo paloi heidän välillään.

Kamilin kädet hänen kyljillään, paita nousi ylös, kuumat kosteat huulet odottavalla iholla. Se oli se hetki, molemmat eksyneinä kiihkoonsa, mitä väliä huomisella oli, kun oli tämä yö? Kun oli tämä hetki? Mitä olivat sanat, kun kosketukset ja suudelmat kertoivat mitä tarvittiin?

He kamppailivat siitä, kumpi saisi olla päällä, se oli taistelu, jonka Niko mielellään häviäisi lopussa, mutta hän halusi pelata sitä peliä. Kamilin kädet siirtyivät hänen farkkujensa sisälle, kiusoittelivat ihoa hänen pakaroidensa välissä; Niko taivutti päätään ja voihki. Kovana, vaatien, haluten päästä eroon vaatteista, jotka olivat vain tiellä.

Ja jopa nyt, sanoja ei tarvittu, he tiesivät mitä ne olisivat, paljas iho vihdoin kosketti toista, paloivat, he paloivat, pidellen melkein epätoivoisesti kiinni toisistaan, haluten päästä niin lähelle kuin mahdollista.

Suudelmia, Niko ei voinut saada tarpeeksi suudelmista, ei myöskään Kamil. Intohimo, Niko oli varma, että siitä oli ikuisuus kun hän viimeksi oli tuntenut tällaista kiihkoa jonkun kanssa. Odotus oli ollut liian pitkä heille molemmille, yöt, jolloin he olivat olleet niin lähellä eikä kuitenkaan tarpeeksi lähellä, olivat tehneet tehtävänsä, ja nyt se oli liikaa, jotta voisi ottaa rauhallisesti. Kerran sitä maistettuaan, he maistoivat unelman.

Lopullinen valmistelu oli nopea, se oli Nikon valinta, hän ei yksinkertaisesti voinut odottaa saadakseen tuntea toisen. Kamil laskeutui makaamaan selälleen ja Niko istui hänen päälleen ottaen hitaasti kovan, valmiin elimen sisälleen. Hän hengitti ulos, sulki silmänsä, huohotti. Kamilin kädet asettuivat hänen lantiolleen, rauhoittavat kädet, jotka halusivat hänen tuntevan olonsa hyväksi, mukavaksi, kädet jotka eivät halunneet hänelle kipua, ihminen joka ei halunnut hänelle kipua.

Niko odotti kunnes hänen vartalonsa rentoutui enemmän ja tottui tunteeseen, ennen kuin kohtasi hymyillen Kamilin silmät; olen ihan kunnossa, hän halusi kertoa toiselle, mutta uskoi hänen ilmeensä kertovan sen sanoja paremmin. Ja hän alkoi liikkua, ensin hitaasti, nojautuen alas kohdatakseen ystävänsä huulet.

Kamil piteli häntä, liikutti lanteitaan ylös, kykenemättä hallitsemaan itseään, haluten enemmän Nikoa, hukkuen tunteeseen siitä, että sai olla toisen sisällä, se ei ollut koskaan tuntunut niin hyvältä, se ei ollut koskaan tuntunut tältä hänen edellisen poikakaverinsa kanssa. Ja he liikkuivat yhdessä, yhtenä, suudellen, ei sanoja, ei nyt, ei rikkomaan hetkeä.

He melkein toivoivat, että se voisi kestää ikuisesti, mutta kiihko oli liian voimakas pidäteltäväksi, halu oli liian vahva voitettavaksi. Huipennus kulki heidän ylitseen, heidän vartaloidensa läpi, jätti heidät rentoutuneiksi, tyydytetyiksi ja hikisiksi.

Liian uupuneina liikkumaan he makasivat vierekkäin, alasti. Nikon pää lepäsi toisen rinnalla, samalla kun Kamilin käsi silitti hitaasti pehmeitä, kultaisia, kastanjanruskeita hiuksia ja suuteli päälakea. ’En ole koskaan tavannut toista sinunlaistasi’, Kamil ajatteli, kun hänen kätensä kulki pitkin Nikon käsivartta. ’Kaunis… täydellinen…’, hän ajatteli, mutta ei sanonut sitä ääneen.

Se tuntui Nikosta oikealta, maata tässä, tuntea Kamilin kosketus, kuulla hänen hengityksensä. Hän tunsi olonsa rentoutuneeksi ja täydelliseksi; hän ajatteli hetken voivan särkyä jos hän sanoisi jotain, ehkä Kamil pelästyisi taas, ehkä hän sanoisi haluavansa jatkaa ystävinä, eikä mitään muuta. Hän ei halunnut kuulla sitä, hän halusi säilyttää tämän autuaan tunteen.

Kamilin käsi kosketti hitaasti ja lempeästi hänen poskeaan, kehottaen häntä kohottamaan katseensa; Niko teki niin, katsoi varovasti toista silmiin, heidän huulensa kohtasivat; hidas, lempeä suudelma.

”Sinä tunnut hyvältä”, Kamil kuiskasi, ”todella hyvältä.” Niko hymyili, iloisena siitä, että hiljaisuus oli särjetty.

”Niin sinäkin, Kamil, minä todella… nautin… kuten hyvin näit…” Niko virnisti, laski päänsä tyynylle Kamilin viereen ja antoi hänelle vielä kevyen suukon. Kamil hymyili ja kosketti hellästi hänen nenänpäätään.

”Nuku hyvin, Niko.”

”Samoin sinä, Kamil, nähdään aamulla”, Niko virnisti, hänen silmänsä sulkeutuivat jo.

Ehkä se voisi todella toimia?

6.luku

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s