14.luku

Joni katsoi itseään peilistä, hän oli aiemmin laittanut kaulaansa soturi-korun, jonka oli saanut Mishalta edellisenä syntymäpäivänään ja lisäksi rannekkeen. Musiikki soi taustalla, ihmiset ympärillä liikkuivat kiireisen näköisinä. Jami oli hermostunut, Cosme oli ärsyttävä, Susa oli…innostunut. Cosme oli hankkinut suurimman osan malleista, miehiä ja naisia, kaikki hoikkia ja pitkiä sellaisia jotka mahtuivat hänen suunnittelemiinsa vaatteisiin. Sonjan oli alun perin pitänyt olla mukana, mutta Cosmen takia hän oli jäänyt pois; nainen oli miehen mukaan väärää kokoa. Ivo, joka alun perin oli myös aikonut osallistua Jamia auttaakseen oli myös jättäytynyt pois, sillä ei ollut pitänyt Cosmen asenteesta. Mishan alustava harkinta oli myös loppunut lyhyeen.

Eniten Jonia harmitti Sonjan puolesta, sillä nainen oli ehtinyt jo innostua ajatuksesta leikkiä mallia. Jamia tilanne harmitti myös, mutta tämä ymmärrettävästi katsoi parhaaksi olla tekemättä asiasta liian isoa numeroa, jotta hänen ja Susan välillä pysyisi jonkin asteinen sopu. Joni uskoi että Jamin ja Susan olisi kannattanut pysyä alkuperäisessä suunnitelmassaan, heidän olisi kannattanut ottaa malleiksi ystäviään ja siirtää Cosme syrjään, sillä nyt heidän liikkeensä mainostaminen uhkasi jäädä Cosmen tarkoitusperien alle. Hän ei kuitenkaan viitsinyt sanoa mielipidettään ääneen sillä siitä ei enää tässä vaiheessa ollut mitään hyötyä. Jamin anelun vuoksi Joni oli suostunut jäämään malliksi.

Jami tuli viimeistelemään hänen hiuksiaan, Cosme pian perässä ja avasi vielä napit hänen paidastaan, asetellen kauluksia, jotta sai hänen alastonta rintaansa esiin. Joni katseli miestä hieman ärsyyntyneenä. ”Pitää vähän näyttää paljasta pintaa, yleisö odottaa sitä.” Mies sanoi ja iski silmäänsä. ”Kohta on sinun vuorosi.” Joni huokaisi. Pian tämä hässäkkä olisi ohi ja hän olisi siitä onnellinen.

Misha istui veljiensä kanssa klubin puolella odottaen näytöksen alkua, Sonja heidän seurassaan. Paikka oli melko täynnä ihmisiä, molempaa sukupuolta, suurin osa taisi kuitenkin olla miehiä. Heidän viereisessä pöydässä istuvalla porukalla oli meno päällä ja selvästi he olivat jo kumonneet muutaman lasillisen. Misha mietti kuinka moni paikalla oleva oli oikeasti ja vakavissaan tullut seuraamaan näytöstä, hiustyylien ja muodin vuoksi. Viereisen pöydän seurue tuntui ainakin tulleen juhlimaan ja kenties samalla katsomaan malleja ja Misha ei voinut olla tuntematta oloonsa helpottuneeksi, ettei itse ollut suostunut lavalle. Hän olisi tuntenut olonsa kiusaantuneeksi.

Misha vilkaisi Sonjaa, joka imeskeli vaiteliaana värikästä juomaa pillistä ja katseli lähes kaihoisasti toistaiseksi tyhjää lavaa kohti. Nainen oli niin kovasti halunnut esiintyä, Mishaa suretti tämän puolesta. Koko juttu oli hoidettu typerästi, mutta siitä ei voinut sanoa Jamille. Saattoi vain toivoa, että kaikki menisi hyvin ja että yleisö käyttäytyisi, eivätkä ainakaan huutelisi typeryyksiä. Mishaa huoletti hieman myös että oli kuullut Jonin nimen mainittavan muutaman kerran ympärillään, ilmeisesti paikalla oli sellaisia, jotka olivat saaneet tiedon hänen esiintymisestään niiltä kummallisilta fanisivuilta. Se että Jonilla oli niin kutsuttuja faneja ei ollut kummallista, mutta se että joku oli nähnyt niin paljon vaivaa sivujen tekemiseen, ilman että he tiesivät kuka oli kyseessä. Asia huolestutti Mishaa jossain määrin, Chrisin vapautuminen oli kaiketi tehnyt hänet vainoharhaiseksi.

”Oletko ennen nähnyt Jonia lavalla?” Ivo kysyi melun yli keskeyttäen hänen ajatuksensa. Misha pudisti päätään ja otti kulauksen tuopistaan. 
”En ole tainnut, ihan mielenkiintoista.” Hän vastasi ja antoi katseensa jälleen kiertää yleisön joukossa. Joni sanoi nähneensä toissa yönä painajaista että Chris oli ollut yleisössä ja nyt ajatus palasi hänen mieleensä, vaikka se oli mahdoton. He tietäisivät jos Chris ei olisi poistunut maasta tai jos hän olisi palannut. Chrisiä hän ei siis nähnyt missään, mutta sen sijaan hänen katseensa osui tuttuihin kasvoihi,n jotka olivat kohdistettuina häneen. Mies hymyili ja vilkutti hänelle jonottaessaan juomaa baari tiskiltä. Misha heilautti kättään takaisin laiskasti ja hymyili tervehdykseksi, hän ei ollut nähnyt Mikaelia muutamaan vuoteen, vaikka Helsinki ei ollut niin suuri, saatikka  sen homopiirit.

Saatuaan juomansa Mikael lähestyi, ilmeisesti aikomuksenaan tulla juttelemaan. Misha toivoi ettei hän pyytäisi jäädä heidän kanssaan istumaan, heidän orastava suhteensa oli aikoinaan päättynyt jokseenkin kiusallisesti Jonin sotkiessa sitä. Mikael oli ilmeisesti kuvitellut, että oli ihan ok tapailla häntä ja pokailla saman aikaisesti jotakin teinipoikaa, joka nyt sattui olemaan Joni. Mikael seisahtui pöydän viereen ja hymyili leveästi. ”Pitkästä aikaa,” hän sanoi. ”Mitä sinulle kuuluu, Misha?” Hän kysyi samalla kun Misha muisteli Jonin aikoinaan kiusoitellen kysyneen, että eikö hänestä ollut outoa tapailla miestä jolla tavallaan oli sama etunimi, hieman eri kirjaimin kirjoitettuna, Misha oli kieltänyt sen olevan, harva sitä paitsi kutsui häntä Mikhail nimellä. Joni oli sitten jatkanut, kuinka hän ei koskaan suostuisi seurustelemaan toisen Jonin kanssa, tai sitten tämä toinen Joni joutuisi vaihtamaan nimensä, hänen itsensä ei tarvinnut. Misha havahtui ajatuksistaan vastaamaan.
”Niin, pitkästä aikaa…” Hän totesi. ”Mitä sinulle kuuluu?”

”Hyvää”, Mikael nyökytteli. ”Olin pari vuotta töissä Espanjassa… baarimikkona, nyt jatkan taas opiskelua.”

”Mielenkiintoista.” Misha sanoi vain sanoakseen jotain.

”Entä sinä? Kuulin että seurustelet.”

”Jep.” Misha nyökkäsi ja Mikael jäi katsomaan häntä jotenkin tyhmän näköisesti hymyillen.

”Jonin kanssa? Hän esiintyy tänään, eikö niin?”

”Niin.” Lyhyet vastaukset tehosivat sillä Mikael alkoi vilkuilla ympärilleen.

”Joo, oli kiva nähdä, minun taitaa olla parasta etsiä ystäväni. Törmäillään joskus toiste, käydään vaikka kahvilla tai jotain?” Mikael ehdotti ja Misha hymyili väkinäisesti.

”Törmäillään.” Hän nyökkäsi ja Mikael poistui paikalta hieman hämillään olevan oloisena. Misha nosti olutlasin huulilleen Ivon katsellessa häntä virnuillen. ”Mitä?” Misha kysyi huokaisten.

”Ei mitään.” Ivo sanoi jatkaen virnuiluaan epäilyttävän näköisenä. Se nyt toisaalta ei ollut mitään uutta, Ivo onnistui usein käyttäytymään epäilyttävästi.

”Eeva on tuolla”, Dima sanoi yhtäkkiä, hymyili ja vilkutti entiselle tyttöystävälleen joka oli tapansa mukaan liikkeellä Kasperin kanssa ja yhdessä he pujottelivat väkijoukon keskellä yrittäen etsiä vapaata paikkaa. Eeva hymyili ja vilkutti innokkaasti takaisin, Dima viittilöi heitä lähemmäksi. Misha huokaisi raskaasti parin lähestyessä, hän ei ollut erityisen innokas istumaan samassa pöydässä Kasperin kanssa, mutta Dima jo metsästi ylimääräisiä tuoleja.

Eeva istui serkkunsa viereen, vastapäätä Dimaa ja Kasper päätyi Mishan viereen. Misha tyhjensi lasinsa ja päätti varmuudeksi hakea lisää  juotavaa jotta kestäisi tilanteen paremmin.

Kasper aisti Mishan varautuneisuuden, hänellä itselläänkin oli lievästi kiusaantunut olo. Eeva oli kuitenkin eronnut Akista ja nyt kun Dimakin oli vapaa… Kasper oli suostunut ystävänsä seuraksi tämän elätellessä toivetta suhteen lämmittämisestä Diman kanssa, mikä varmasti oli mahdollista. Kasper katseli ympärilleen, hän pysähtyi nähdessään Akin istumassa lavan lähellä olevasta pöydässä, miehen ympärillä oli muitakin, mutta silti vaikutti siltä että hän oli yksin liikkeellä.

Eeva oli kuulemma jättänyt Akin, eikä eroon liittynyt suurta dramatiikkaa ei ainakaan sellaista mikä olisi päätynyt Kasperin korviin. Miehen näkeminen sai Kasperin kuitenkin pohtimaan josko tämä oli tiennyt Eevan olevan paikalla. Hän nojautui ystävänsä puoleen. ”Aki on täällä.” Hän sanoi ja hetken Eeva näytti hämmästyneeltä.

”Missä?” Tyttö kysyi ja Kasper osoitti suuntaa. ”Ei ole totta”, Eeva huokaisi. ”Seuraako hän minua?” Hän ihmetteli vaikka Aki ei parhaillaan edes katsonut hänen suuntaansa.

”Mitä?” Dima kysyi.

”Entinen poikaystäväni on tuolla, Aki, muistatko?” Eeva kysyi ja Dima katsoi miestä kohden. Hän kurtisti kulmiaan. Aki kuitenkin katsoi lavaa kohden ei heitä.

”Muistan.” Dima nyökkäsi. ”Onko hän häirinnyt sinua?” Hän kysyi Eevalta.

”Ei… Erostamme ei vielä ole kovin pitkään.” Eeva vastasi. Pieni osa hänestä kenties toivoi jonkinlaista konfliktia, mikä herättäisi Diman suojeluhalun. Mutta Aki ei ollut vaikuttanut olleen kovin moksiskaan, kun Eeva oli ilmoittanut ettei halunnut jatkaa heidän suhdettaan.

”No ehkä hän on täällä sattumalta.” Dima hymyili ja samaan aikaan näyttämön valot kirkastuivat ja Susa astui lavalle Cosmen kanssa, Jamin ilmeisesti valmistellessa malleja lavan takana.

”Tervetuloa näytösiltaamme!” Nainen aloitti ja esitteli itsensä, seinälle heijastettiin heidän liikkeensä nimi. ”Vietämme liikkeemme avajaisia tänä viikonloppuna ja tänä iltana esittelemme työmme jälkeä. Lähtiessänne kaikille teille jaetaan alennuskuponkeja jotka oikeuttavat kahdenkymmenen prosentin alennukseen kaikista palveluistamme. Kupongit ovat voimassa tämän vuoden loppuun. Lisäksi saatte tutustua lahjakkaan ystäväni Cosmen suunnittelemiin vaatteisiin. Tervetuloa minun ja liikekumppanini Jamin puolesta, nauttikaa näytöksestä.”

Seinälle heijastettiin Cosmen nimi ja mies otti mikrofoonin Susalta tämän poistuessa lavalta. ”Ihanaa nähdä, että olette tulleet näin runsaslukuisina paikalle…” Mies aloitti ja jatkoi selittämällä uransa alkutaipalesta ja kuinka intohimoisesti suhtautui muotiin. Misha vaihtoi katseita Ivon kanssa, mies herätti heissä huvittuneisuutta, sekä jonkinasteista myötähäpeää. Cosme oli niin stereotyyppinen kuin olla ja saattoi, puhetyyliään ja pukeutumistaan myöten. Joni oli kuitenkin kertonut tämän suunnittelemien vaatteiden olevan hienoja, lukuun ottamatta tämän avant garde kyhäelmiä.

Lopulta näytös alkoi, mahtipontisella musiikilla ja valoefekteillä höystettynä. Ensimmäiset mallit astelivat lavalle, mies ja nainen. Viereisen pöydän ääliöt hurrasivat. Musiikki ja esiintyjät vaihtuivat, kampaukset ja värit sekä vaatteet toimivat hyvin ja Ivo tunsi ylpeyttä kumppanistaan, joka tuntui suotta hermoilleen. Viereisen pöydän seurue arvosteli mallien ulkonäköä ja takamuksia, jostain kuului  vihellystä.

Lopulta seurasi pieni tauko, musiikki vaihtui, lavalla hyödynnettiin savukonetta. Lana Del Rayn Gods and Monsters alkoi soimaan, Joni astui lavalle ja musiikki tuntui sulautuvan täydellisesti ympäristöön ja Jonin olemukseen. Hetkeksi kaikki hiljenivät, Misha tunsi hengityksen salpautuvan hän katsoi ihaillen kuinka Joni liikkui hitaasti, eteerisen mystisenä, seksikkäänä, eikä Misha voinut olla tuntematta jonkinasteista ylpeyttä rinnassaan. Sillä hetkellä lähes kaikkien huoneessa olevien katseet olivat hänen kumppanissaan  ja Misha oli se, joka sai viedä Jonin kotiin sinä iltana. 

Viereisessä pöydässä herättiin kommentoimaan Jonin ulkonäköä hyväksyvästi . Jossain etäällä kuului ”Fuck yeah!” ja toisaalla. ”Hyvä perse!” Misha katsoi kumppaniaan, joka ei antanut huutojen vaikuttaa, ei ainakaan niin että paljastaisi sitä olemuksellaan. ”Ota vaatteet pois!”  Jostain kuului, mutta Joni ei hätkähtänyt, katsoi suoraan Mishaan ja hymyili, iskien hänelle silmäänsä seksikkään näköisenä.

”Innocence todellakin lost…” Misha kuuli viereisestä pöydästä ja päätti itsekin olla sen kummemmin välittämättä. Kaksi muuta mallia tuli lavalle Jonin jälkeen, Joni seisoi keskellä, kaksi muuta miestä tämän sivuilla, he kääntyivät hitaasti.

Kasper katsahti Akin suuntaan, mies oli leikkinyt kännykkänsä kanssa suurimman osan ajasta ja kun Joni oli lavalla Kasper oli varma että tämä kuvasi joko videokuvaa tai sitten valokuvia ilman salamaa. Miksi? Kasper ihmetteli, kun kommentit kantautuivat yleisöstä Aki hymyili itsekseen. Eevaa kohti mies ei ollut toistaiseksi katsonut kertaakaan eikä siis huomannut häntäkään. Eeva oli keskittyneempi kuiskuttelemaan Diman kanssa. Lopulta Aki vilkaisi ympärilleen ja heidän katseensa kohtasivat. Akin ilme oli hetken neutraali, kunnes mies hymyili ja heilautti kättään. Epävarmasti Kasper heilautti kättään takaisin, jokin koko jutussa mätti.  Aki keskittyi takaisin puhelimeensa, kuin tilanteessa ei olisi mitään erikoista ja kenties siinä ei ollut.

Musiikin loppupuolella Cosme astui yllättäen lavalle ja Joni hidasti askeliaan Cosmen kävellessä häntä vastaan kädet ojossa, tästä ei oltu puhuttu. Hämillään Joni pysähtyi jottei olisi törmännyt mieheen joka jatkoi häntä kohti, mustat enkelin siivet selässään, kimallusta kasvoillaan. Päättäväisenä Cosme tuli hänen kohdalleen ja Jonin ei osannut reagoida kun mies jo suuteli häntä. Yleisö taputti, vihelsi ja Joni tunsi olonsa järkyttyneeksi, Cosme irrotti otteensa ja hymyili leveästi astellessaan tyynesti hänen ohitseen lavan eteen. Taputukset jatkuivat ja muut mallit tulivat lavalle Jamin ja Susan kanssa. Jonin täytyi kerätä itsensä nopeasti, hän oli raivoissaan mutta yritti parhaansa ettei se näkynyt ulospäin ja liittyi muiden mallien joukkoon. Sisäisesti osa hänestä huusi, teki mieli raivota ja poistua dramaattisesti lavalta, mutta Joni tiesi sen näyttävän huonolta yleisön silmiin ja lähinnä kaikki mitä hän nyt teki olivat huonoja vaihtoehtoja, jäämällä hän oli hyväksynyt asian ja varmasti osa kuvittelisi tilanteen olleen suunniteltu.

Misha katsoi tilannetta yllättyneenä, Cosmen asu ja se että tämä oli juuri suudellut Jonia kaikkien edessä oli tullut niin puskista, ettei hän oikein tiennyt miten siihen suhtautua. Hän osasi lukea kumppaninsa ilmeestä kuinka yllätyksenä tilanne oli tullut myös hänelle ja Misha aisti välimatkan päästäkin Jonin halun läimäyttää suunnittelijaa päin korvia, mutta tämä onnistui hillitsemään itsensä hämmästyttävän hyvin. Koko tilanne oli jossain määrin niin koominen, että Mishaa hieman nauratti.

Cosme käveli lavan eteen maailman omistajan elkein, Jami ja Susa tämän perässä ja Jamin kasvoilta paistoi hämmennys siitä, mitä juuri oli tapahtunut. Loppua lukuun ottamatta näytös oli kuitenkin mennyt hyvin, Cosme piti pitkän puheen vuoron alkuun jonka jälkeen Jami ja Susa saivat oman vuoronsa. Ja lopulta lava tyhjeni, bilemusiikki ja puheensorina täytti klubin.

”Mitä helvettiä tuo oli?” Ivo tokaisi ääneen venäjäksi ja Misha ei voinut katsoa veljeään sillä pelkäsi edelleen purskahtavansa nauruun ja kun hän mietti miten epäsoveliasta olisi nauraa, kun Jami ja Joni tulisivat paikalle, sitä enemmän häntä nauratti.

Jonin kävellessä takahuoneesta kohti pöytää jossa Misha istui muiden kanssa hän ei voinut olla huomaamatta tämän virnuilua. Hän hymyili itsekseen ja pudisti päätään, yritti puikkelehtia väkijoukon läpi samalla kun yritti olla välittämättä katseista joita sai.
”Sinä vain naurat?” Joni kommentoi päästyään lähelle. ”Minä olin uhri tässä ja sinä naurat!” Hän läppäisi kihlattunsa olkapäätä leikkisästi. ”Sinun pitäisi puolustaa kunniaani!” Hän virnisti.

”Anteeksi, se oli vain niin koomista…” Misha aloitti, mutta tajusi virheensä. ”Et sinä!” Hän kiirehti sanomaan. ”Vaan-”

”Matti alias Cosme”, Joni huokaisi. ”Tarvitsen juotavaa… Se oli hirveää… Mikä hitto hän luuli olevansa? Joku tuomion enkeli… Hän periaatteessa otti koko näytöksen huomion itseensä… ällöttävä kuvotus.”

”Minä voin hakea sinulle juomista, mitä haluat?” Kasper sanoi yllättäen ja Misha mulkaisi nuorempaa miestä lähes murhaavasti, saaden Kasperin nielaisemaan.

”Minä haen.” Misha ilmoitti ja painoi suudelman Jonin poskelle, ennen kuin nousi.

”Tuo Jamille valmiiksi myös yksi olut, luulen että hänkin tarvitsee sitä.” Ivo kommentoi. ”Ja minulle vodka.” Hän virnisti perään. ”Oikeastaan tuo Jamillekin vodka, voi olla että olut ei nyt riitä.”

Misha katsoi kumppaniaan. ”Sinullekin vodkaa?”

”Ei, kyllä minulle riittää olut”, Joni vastasi. ”Kiitos.” Hän lisäsi ja Mishan poistuttua baaritiskin suuntaan Joni vilkaisi Kasperiin hymyillen hieman. Jos Dima aikoi lämmitellä suhdetta Eevaan niin se tarkoittaisi että Kasper tuli vähän niin kuin paketin mukana ja oli opeteltava olemaan luontevasti tämänkin seurassa.

”Oli hieno esitys-” Kasper aloitti ja Joni ei voinut olla naurahtamatta.

”Todella”, hän sanoi lähes sarkastiseen sävyyn. ”Mitä sinulle kuuluu?”

”Ihan hyvää.”

”Miten opiskelu sujuu?” Joni kysyi.

”Ihan hyvin”, Kasper nyökkäsi hymyillen. ”Aika raskasta, mutta musiikki antaa hyvän tasapainon.”

”Lakimiespalveluita ja kitaran soittoa stressaantuneille asiakkaille, voisi olla hyvä liikesuunnitelma”, Joni iski silmäänsä samalla kun mietti miten olisi suhtautunut jos hänen asianajajansa olisi yhtäkkiä kaivanut kitaran jostain ja alkanut soittaa balladia oikeudenkäynnistä. Silloin hänen huumorintajunsa ei välttämättä olisi riittänyt, mutta toisaalta…

Kasper hymyili katsellen Jonia, tuntien olonsa typerän onnelliseksi että tämä jutteli hänelle. ”Ehkä… Hän vastasi… Saat sitten alennusta taksoista, jos joskus tarvitset lainopillista apua.” Hän sanoi ja mietti kuulostiko kommentti typerältä. Joni, joka oli katsellut ympärilleen klubia, huomaten ahdistuvansa muutamista katseista joita sai, vilkaisi takaisin Kasperiin ja hymyili vaimeasti.

”Kiitos. Pidän tuon mielessäni.” Hän sanoi.

”Kyllähän tässä menee aikaa ennen kuin valmistun, mutta-” Kasper aloitti, mutta keskeytti lauseensa Mishan palatessa ja asettautuessa hänen ja Jonin väliin ja Jonin huomio uppoutui kihlattuunsa. He vaihtoivat suudelman ja Kasper katsoi vaivaantuneena muualle. Hän oli näkevinään Akista vilauksen väkijoukossa, mutta pian tämä katosi hänen näköpiiristään. Mitähän mies oikein puuhasi? Heteromieheksi tämä viihtyi kummallisen kauan yksin homoklubilla, jossa kuitenkin alkoi olla normi bilemeininki päällä.

Jami liittyi heidän seuraansa. Hän katsoi Jonia anteeksipyytävästi lähestyessään. ”Olen niin pahoillani, en todellakaan tiennyt tuosta lopusta.” Hän sanoi, Joni oli juuri siemaissut lasistaan ja hymyili.

”Tiedän, ei se sinun vikasi ollut.” Hän sanoi.

”Tules tänne, sedän polvelle, ota vähän vodkaa niin helpottaa…” Ivo taputteli polveaan ja Jami liikkui kumppaninsa luokse ja istuutui.

”Minusta tuntuu, että olen tehnyt kammottavan virheen liikekumppanin valinnassa”, Jami huokaisi stressaantuneena. Ivo kietoi kätensä hänen vyötärönsä ympärille. ”Susa oli tiennyt tuosta Cosmen tempauksesta he eivät vaan ajatelleet keskustella siitä minun kanssani ensin, varmaan koska olisin kieltänyt sen.”

”Älä huolehdi, jos hermot menee niin minä ostan sinut ulos siitä liikkeestä … Älä stressaa.” Ivo sanoi. ”Tai minä tulen kovistelemaan sinne liikkeeseen ystävieni kanssa, mafia tyyliin.” Hän virnisti ja ojensi poikaystävälleen juoman käteen. Jamin onnistui jo hymyillä hieman.

”Miltä se muuten vaikutti?” Jami kysyi varovasti.

”Hienoa oli, kyllä minä tulisin asiakkaaksesi, jos en jo olisi.” Dima hymyili ja muut nyökkäilivät. Oli parempi etteivät he enää puhuisi Cosmen kyseenalaisesta tempauksesta, joka oli vienyt hyvän esityksen koomisuuden puolelle. Kuinka moni yleisöstä enää muisti, mikä esityksen alkuperäinen idea oli ollut?

Aki oli pannut merkille Kasperin epäilevän katseen, kenties tämä ihmetteli mitä hän teki paikalla, ehkä saattoi luulla että hän oli tullut Eevan vuoksi, sillä ei loppujen lopuksi ollut merkitystä. Eeva oli päättänyt heidän suhteensa puhelulla, joka oli ollut odotettavissa, Aki ei ollut itse jaksanut nähdä jättämisen vaivaa ja hän saattoi suoda tytölle sen tyydytyksen.

Aki kuvasi Jonin esiintymisen kännykällään aikomuksenaan lähettää kuvaamansa materiaali Chrisille myöhemmin. Hänen oli ruokittava Chrisin mustasukkaisuutta, hän oli jo ostanut liput näytelmään ja halusi katsoa sen loppuun, samalla Chrisin täytyi luulla että hän teki kaiken vilpittömästi hänen auttamisensa puolesta. Koko juttu voisi räjähtää käsiin, hänen omiinsa, Chrisin, tai Jonin ja tämän läheisten, riskit olivat suuria, mutta ilman riskejä mikään peli ei ollut tarpeeksi mielenkiintoinen.       

Myöhemmin Aki kierteli baarissa yrittäen vältellä Kasperin liian uteliaaksi käynyttä katsetta. Hän etsi sopivan paikan mistä tarkkailla. Joni istui kumppaninsa vieressä, juoden olutta ja nauroi jollekin muiden mukana. Jami istui kumppaninsa polvella ja oli aluksi vaikuttanut stressaantuneelta, mutta nyt jo hymyili muiden jutuille. Aki mietti minkälaisen siirron voisi tehdä seuraavaksi, millä tavoin voisi hyödyntää parturiaan tässä pelissä… Aki seurasi myös hivenen huvittuneena, miten Eeva yritti parhaansa valloittaa entistä poikaystäväänsä takaisin.

Kasper istui uskollisen ystävän roolissa muiden joukossa, vaikka selvästi tunsi olonsa ulkopuoliseksi. Ajoittain Kasper loi jokseenkin unelmoivia katseita Jonin suuntaan ja Akia huvitti seurata sivusta. Kasperilla ei ollut mitään toivoa, tämän ihastus Jonia kohtaan oli jollain tavoin kiehtovaa, aivan kuten Chrisin pakkomielle entiseensä ja samalla se rakkaus joka Mishan ja Jonin välillä oli. Akia kiehtoi muiden tunteet ja niiden intensiivisyys, hän ei itse ollut koskaan tuntenut rakkautta, eikä oikein ymmärtänyt sitä tunnetta, mutta tarkkaili sitä mielellään muissa.

Hänen tarkkailunsa häiriintyi, kun nuori tyttömäisen näköinen poika tuli hänen vierelleen ja yritti iskeä häntä. Aki vilkaisi poikaa, joka oli hoikka ja siro rakenteeltaan, käytti meikkiä ja kireitä vaatteita ja hänen asenteestaan huokui tietty itsevarmuus. Pojan ikää oli vaikea arvioida, näytti nuoremmalta kuin kenties oli ja  tämä Antiksi esittäytynyt nuorukainen pyysi häneltä juotavaa ja olemuksellaan viestitti halukkuuttaan seksiin. 
Aki mietti asiaa hetken, tietyllä tapaa häntä ärsytti nuorukaisen tyyli ja tämän röyhkeys juoman kinuamisessa, mutta toisaalta jos tämä oli valmis tyrkyttämään itseään niin auliisti, niin kenties hän voisi tarjota tälle juoman tiettyä maksua vastaan.
”Minulla on kotona paremmat juomat, lähdetkö?” Hän kysyi ja hymyili miten helposti poika teki päätöksensä vailla minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. He poistuivat yhdessä kohti narikkaa, pieni välihuvitus voisi tehdä hyvää ajatuksille.

**^^**^^**^^**

Chris iski nyrkkinsä kohti säkkiä kokeilevasti, säkki nytkähti säälittävästi iskusta, se ei tyydyttänyt ja hän iski kovempaa saaden säkin heilahtamaan. Hän kuvitteli säkin tilalle Jonin uuden poikaystävän, kihlatun. Hän tunsi raivon nousevan, iski uudestaan ja uudestaan, potku, nyrkki, potku…. Hänen olonsa oli ollut turhautunut jo päiviä ja turhautuneisuus ainoastaan kasvoi. Työ toi rutiinin joka auttoi pitämään hänet jotenkin kasassa, mutta päivien kuluessa hän tunsi yksinäisyyden ja tylsyyden ottavan valtaa. Tätäkö hänen elämänsä todella nyt olisi?

Päivästä toiseen, aikainen herätys, varastolle, salille töiden jälkeen, illalla tietokonetta ja pelejä… Ja samaan aikaan… Joni oli onnellinen toisen kanssa. Chris ei ollut tavannut vanhoja tuttujaan, kukaan ei ollut soittanut, ei perhe, ei entiset kaverit, ainoastaan Adam ja Aki.
Aki oli lähettänyt kuvia ja nyt hänen mielessään kummitteli kuva jossa Joni suuteli uutta kumppaniaan täpötäydessä baarissa. Sen ei kuulunut mennä näin… Kaiken oli kuulunut mennä paremmin… Joni oli antanut lupauksen jostain paremmasta ja sitten vienyt sen pois… Ja nyt … tuntui vaikealta nähdä miten asiat voisivat parantua….

Oli perjantai-ilta, salilta tultuaan Chris poikkesi kaupassa ja osti muutaman oluen. Nyrkkeily oli tuonut hetkellistä paineen poistoa, mutta toisenlainen nälkä kalvoi hänen sisintään ja synnytti uutta turhautuneisuutta jota säkin hakkaaminen ei onnistunut taltuttamaan. Erilaiset muistot kulkivat loputtomana virtana hänen tajunnassaan, eikä hän päässyt ajatuksiltaan pakoon, hän ei voinut lakata ajattelemasta Jonia, josta oli muodostunut kuin huume hänelle. Chris tunnisti riippuvaisuutensa ja se järkevä osa hänessä joka yritti vielä epätoivoisesti saada hänen ajatuksensa muuhun ja luopumaan menneestä, oli auttamattomasti alakynnessä.

Kotiin tultuaan hän avasi koneen, otti oluen ja etsi salatun nettikansion johon hän oli säästänyt osan Jonin alastonkuvista, digitaaliset kuvat olivat siitä hyviä, että niitä pystyi säilömään eri paikkoihin.  Chris hymyili itsekseen, uskoikohan Joni, että kuvat olivat kokonaan poissa? Ja kuinka kiihkeästi Joni sitten halusi, ettei kuvat leviäisi julkisuuteen? Sen hän ehkä selvittäisi myöhemmin. Hän tunsi kuumotuksen ihollaan, syke kohosi, hän nuolaisi kuivuneita huuliaan ja hieraisi haarojaan. Housut tuntuivat kiristävän. Hän ei oli yrittänyt välttää kuvien katsomista, mutta yritys oli lopulta turha… Silti kuvat eivät pelkästään tyydyttäneet sitä nälkää joka poltteli hänen sisällään.
Chris kirjautui gay-chattiin nimimerkillä Nathan29. Jos sopivaa seuraa ei löytyisi niin hän jatkaisi iltaansa baariin ja kokeilisi siellä onneaan. Hetken hän seurasi muiden viestejä, ennen kuin kirjoitti omansa. ”29-vuotias, Lihaksikas top etsii tummahiuksista, urheilullista seksiseuraa täksi illaksi, ikähaarukka 18-25.”  Hän laittoi viestiinsä myös alueen jolta etsi. Hän sai melko nopeasti muutaman vastauksen, yhdessä kysyttiin mittoja, toinen tiedusteli kävisikö punapää, ehkä jonain toisena hetkenä olisikin käynyt, mutta nyt Chris ei ollut valmis joustamaan. Hiusten väri oli tärkeä.

Ryan23: ”176cm, 65kg, 23v, ruskeat hiukset, vihertävät silmät, ja harrastan juoksua. Kuvaile itseäsi lisää?”
Nathan29: ”186cm/90kg/18cm, siniset silmät, vaaleanruskeat  lyhyet hiukset.”
Ryan23: ”Kuulostaa hyvälle 🙂 Mitä sinulla on mielessä?”
Nathan29: ”Paineet on kovat, en kaipaa turhaa lässytystä, enkä hempeilyä.”
Ryan23: ”Rajummat otteet, vai? ;)”
Nathan29: ”Niin voisi sanoa. Oletko valmis siihen?”
Ryan23: ”Sellainen kiihottaa minua.”
Nathan29: ”Hyvä.
Ryan23: ”Olen lähdössä keskustan baariin, nähdäänkö siellä? Jos ei kolahda, niin sitten jatketaan matkaa.”
Nathan29: ”Sovittu, sano vaan paikka ja aika.”

He saivat sovittua tapaamisen gay-baariin jossa Chris oli käynyt Joninkin kanssa. He vaihtoivat tuntomerkkejä, eivät kuvia ja se sai Chrisin miettimään minkälainen hyypiö lopulta ilmestyisi paikalle. Hän ei varsinaisesti kuitenkaan epäillyt, etteikö löytäisi uutta seksiseuraa jos Ryan olisi pettymys, mutta eri asia löytäisikö hän ulkonäkökriteerit täyttävää seuraa.

Chris saapui paikalle ajoissa. Hän tilasi oluen baaritiskiltä ja jäi katsomaan sisäänkäynnin suuntaan, kuten he olivat sopineet. Viisi minuuttia myöhemmin kuvaukseen sopiva nuori mies astui sisään, heidän katseensa kohtasivat ja nuorempi mies virnisti hyväksyvästi. Ryan lähestyi jätettyään takkinsa, Chris oli tyytyväinen, että tämä vastasi jotakuinkin kuvaustaan, tavallisen näköinen kasvoiltaan, lyhyet tummat hiukset jotka oli sotkettu vahalla. Ihan söpö, mutta Chris vertasi liikaa Joniin ja sen vuoksi jokin osa hänestä pettyi väistämättä.
”Nathan?” Ryan kysyi päästyään lähemmäksi ja Chris nyökkäsi.
”Nyt täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt.” Ryan virnisti. ”Olin varma, että minua odottaisi joku kaljamahainen semi kalju äijän käppänä.” Hän lisäsi vitsaillen ja Chris yritti hymyillä, hymy tuntui vieraalta ja teeskennellyltä hänen kasvoillaan, hän toivoi ettei se paistanut läpi.

”Otatko juomista?” Hän kysyi tehden havaintoja Ryanin kasvoista; hänen silmänsä olivat vihertävänruskeat, huulet olivat… ne eivät olleet varsinaisesti ohuet mutteivät täyteläisetkään. Ryanin otsalla oli epäpuhtauksia ja Chris arveli tämän yrittäneen peittää niitä meikkivoiteella. Jonin iho oli lähes täydellinen, Chrisin mieleen palasi muisto jolloin Joni oli valittanut heidän skype keskustelunsa aikana kuinka hän oli saanut finnin otsaansa, joka oli lähellä pilata hänen elämänsä kasvamalla järjettömiin mittoihin, hän oli kuvaillut, kuinka monta minuuttia hänellä oli aamulla mennyt yrittäessään asetella hiuksiaan niin ettei finni näkyisi. Joni oli selvästi liioitellut, dramatisoinut, koska oli nähnyt miten hänen pinnallinen ongelmansa huvitti Chrisiä. Hän kaipasi noita typeriä keskusteluja, Jonin keikistelyä ja flirttailua, vitsailua ja vihjailua… kaikkea sitä.

”Rommikola.” Ryan vastasi ja Chris teki tilauksen. Yritti karistaa muistot hetkeksi kauemmaksi. Aikana ennen kuin hän oli tavannut Jonin, hän olisi pitänyt Ryania puoleensa vetävämpänä kuin nyt. Hän kaipasi kuitenkin kosketusta, ennen kaikkea hän kaipasi kontaktia, lämmintä ihoa vasten omaansa, sitä että tuntisi itsensä jälleen halutuksi ja voimakkaaksi.

”No Nathan, miltä vaikuttaa?” Ryan kysyi silmäillen häntä avoimen himokkaasti ja Chris hymyili.
”Onko sinulla paikkaa?” Hän kysyi, ei halunnut viedä Ryania kotiinsa, ei halunnut hänen saavan tietää mitään tarpeettomia yksityiskohtia itsestään.
”On minulla paikka”, Ryan virnisti ja otti hörpyn lasistaan. ”Ei turhaa löpinää, ei turhaa hempeilyä, niinhän se oli?”
”Jotakuinkin”, Chris hymyili ja Ryan nyökkäsi hyväksyvästi.
”Juodaan  kuitenkin nämä ensin, kun kerran tilattiin”, Ryan iski silmäänsä. Chris nyökkäsi. Tilanne tuntui oudolle ja hieman väkinäiselle. Ryan tarkkaili häntä hymyillen. ”Etsitkö usein seuraa netistä?” Hän kysyi.
”En, viime kerrasta on vuosia.” Chris vastasi. ”Entä sinä?”

”Silloin tällöin… Poikkesin chatissa, vaikka tarkoitukseni oli muutenkin tulla tänne tänään. Joskus on helpompaa kun pelisäännöt on molemmille heti selvät, vai mitä?” Ryan nojautui hieman lähemmäksi ja katsoi hänen silmiinsä hymyillen. ”Mitä täytyy harrastaa että saa tuollaisen vartalon?” Hän kysyi flirttaillen. Chris siemaisi olutlasistaan, ennen hän olisi ollut sujuvampi tällaisessa keskustelussa, ennen Jonia yhden illan jutut olivat arkipäivää, nyt hän ei olisi jaksanut edes tätä pientä kiusoittelevaa keskustelu leikkiä, hän olisi halunnut suoraan asiaan.
”Nyrkkeilyä, kuntosalia”, hän vastasi ja silmäili Ryanin kasvoja kuin haluten löytää joitakin Jonin piirteitä. Nuorempi mies kokeili hänen käsivarttaan, siveli hänen lihaksiaan ihaillen.

”Hmm… en tiedä mitään seksikkäämpää kuin miehet joilta löytyy voimaa”, Ryan kuiskasi ja katsoi Chris tyhjentävän lasinsa. ”Et tosiaan taida olla kovin puhelias kaveri, Nathan?” Hän virnisti.

”En.” Chris vastasi tyhjentävästi ja näki huvittuneisuuden toisen katseesta.

”Hyvä on”, Ryan tyhjensi oman lasinsa ja laski sen tiskille.”Eiköhän sitten lähdetä.” Hän sanoi ja Chris seurasi Ryania narikalle.

”Lyhyt visiitti.” Ovimies vinoili.
”Mitä sitä turhaan aikaa tuhlaamaan”, Ryan virnisti ja iski silmäänsä miehelle, Chris mietti tunsivatko nämä toisensa, muttei sanonut mitään ja seurasi nuorempaa miestä ulos saatuaan takkinsa.

”Voidaan kävellä”, Ryan sanoi ja he kävelivät rinnakkain pimeällä kadulla, tuuli oli pureva, sade oli kastellut asfaltin, ilma oli  kaikin puolin masentava. Askeleet kopisivat asfalttia vasten ja he kävelivät hiljaisuudessa. Ajoittain Chris tunsi nuoremman miehen uteliaan, pohdiskelevan katseen itsessään, mutta tämäkin pysytteli hiljaa.

Ryan asui vaatimattomassa kerrostaloasunnossa. He tulivat eteiseen, Chris teki nopeat päätelmät; opiskelija, kirjoja, vaatimattomia huonekaluja, ei mitään erikoista, he riisuivat takkejaan ja silmäilivät toisiaan. Ryan hymyili.

”Haluatko jotakin juotavaa?” Nuorempi mies kysyi. Chris oli hiljaa, tuijotti toista samalla, kun mietti miten kauan edellisestä kerrasta oli, hän ajatteli Jonia, ajatteli seksiä, tunsi nytkähdyksen jalkovälissään ja lähestyi Ryania. Hän tarrautui kiinni nuorempaan mieheen, työnsi lähintä seinää vasten ja suuteli häntä silmät kiinni. Chris halusi tuntea Jonin Ryanin tilalla, mutta maku oli väärä. Ryan naurahti lempeästi.
”Innokas….” Ääni oli väärä. Chris ei halunnut Ryanin puhuvan, hän halusi uppoutua illuusioonsa, halusi kuvitelmissaan olla Jonin kanssa ja Ryanin ääni pilaisi kaiken.

Hän käänsi nuoremman miehen ympäri, käsi tämän suun edessä estääkseen Ryania puhumasta ja hyväili tämän pakaroita kovakouraisesti. Chris hapuili housun nappeja auki, vyönsolki kilahti, hän riuhtoi Ryanin housuja alas ja auttoi jalallaan. ”Astu pois niistä”, hän huohotti nuoremman miehen korvaan, joka teki työtä käskettyä. ”Hyvä… haluat tätä, etkö niin?” Chris kuiskutteli suudellen Ryanin niskaa ja nuorempi mies nyökytteli. Chris laski kätensä hitaasti tämän suulta. ”Riisu itsesi kokonaan, älä käänny.” Hän käski ja Ryan katsoi häntä aavistuksen olkansa yli hymyillen kiihottuneena.

Chris tuijotti paljastuvaa selkää ja pakaroita, ei aivan niin virheetön ja sileä kuin Jonin iho, mutta jos hän oikein kuvitteli…. Chris avasi housujaan, hieroi elintään jonka pää jo tihkui. Viime kerrasta oli jo liian kauan. ”Haluatko että panen sinua?” Hän kysyi.

”Mmh… haluan.” Ryan huokaisi ja kääntyi ympäri. Chris kurtisti kulmiaan.

”Sanoin, älä käänny!” Hän tiuskaisi ja hetken nuorempi mies näytti hämmentyneeltä. Chris tarttui hänen käsivarrestaan ja riuhtaisi keittiön pöydän eteen jolle taivutti Ryanin vatsalleen.

”Onko sinulla kondomia?” Ryan kysyi ja Chris oli aistivinaan huolen häivähdyksen tämän äänestä.

”On.” Chris vakuutti ja suuteli Ryanin niskaa hellästi. Nuorempi mies huokaisi odottavasti, kun
Chris painoi elintään tämän pakaroita vasten. Chris liikutti kätensä tämän jalkoväliin. Hän hyväili Ryanin kovettuneen elimen samettista ja lämmintä pintaa, hamuili samalla huulillaan Ryanin korvaa, Joni oli joskus pitänyt siitä… Joni oli kerran ollut aivan yhtä innokas hänen kosketukselleen kuin Ryan oli nyt, sitä Chris kaipasi.

Chris kaivoi taskustaan kondomin, avasi housunsa ja asetti sen elimensä ylle ennen kuin otti pienen tuubin liukastetta, jota levitti Ryanin aukolle hätäisesti. Hän asettautui tämän taakse ja ohjasi kalunsa tämän aukkoa vasten,
Chri siirsi kätensä uudestaan Ryanin suun ylle, ennen kuin työntyi rajusti tämän sisään. Nuorempi mies ynähti, vartalo jännittyi hetkeksi. Chris sulki silmänsä, mielihyvän aalto kulki hänen lävitseen, ajatukset Jonista täyttivät hänen mielensä ja hänen onnistui huijata itseään. Chris alkoi liikkumaan, keinutti lanteitaan rytmikkäästi Ryania vasten ja huohotti. Oli kulunut puolitoista vuotta kun hän oli viimeksi ollut Jonin sisällä, mutta se ei ollut kerta jota hän eli uudelleen mielessään, hän saattoi kuulla Jonin äänen, tuntea hänet ympärillään, sormiensa alla ja Joni halusi häntä aivan yhtä paljon… Chris siirsi kätensä Ryanin suulta siirsi sen hyväilläkseen nuoremman miehen erektiota työntöjensä tahtiin, tunsi tämän vartalon vapisevan allaan ja oman kliimaksinsa lähestyvän.

Kun Ryan purkautui hänen kädelleen, saavutti Chris orgasminsa pian tämän jälkeen. Hän pysyi hetken paikoillaan, avasi silmänsä ja palasi todellisuuteen. Ryan katsoi häneen hymyillen olkansa yli ja Chris vetäytyi tämän sisältä, riisui kondomin. ”Roskis on tuolla”, Ryan sanoi ja osoitti suunnan. Chris ei sanonut sanaakaan, kävi nakkaamassa käytetyn kondomin pois, tunsi Ryanin katseen selässään. ”Kuka on Joni?” Tämä kysyi yllättäen ja Chris hätkähti hieman. ”Kutsuit minua Joniksi.” Ryan lisäsi putsatessaan itseään paperilla. Kun Chris ei heti vastannut, Ryan virnisti ja jatkoi. ”Kuulostaa naisen nimeltä, mutta en usko että kyseessä on nainen.”

”Se ei kuulu sinulle.” Chris sanoi ja napitti housunsa kiinni.

”Ei, mutta olen utelias. Menetetty rakkaus, arvelen… Kauko suhde ulkomaalaiseen? Se selittäisi nimen.” Ryan veikkaili samalla kun pukeutui.

”Edelleen, ei kuulu sinulle.” Chris sanoi tiukemmin ja Ryan hymyili.

”Hyvä on, Nathan.” Ryan kallisti päätään. ”Helpottiko?” Hän kysyi ja virnisti. ”Minua ainakin. Voimme ottaa tämän uusiksi joskus jos tahdot”, hän lisäsi, otti palan paperia ja kirjoitti siihen numeronsa jonka sitten ojensi Chrisille. ”Tässä.”

”En etsi suhdetta.” Chris päätti ilmoittaa.

”En minäkään”, Ryan hymyili. ”Mutta pidän seksistä ja… kovemmat otteet eivät haittaa”, hän iski silmäänsä. ”Ota yhteyttä jos tahdot, tai sitten älä, siirto on nyt sinulla.” Ryan kohautti olkiaan ja siirtyi jääkaapille ottamaan oluen.

”Minun pitää nyt mennä.” Chris sanoi ja Ryan nyökkäsi jääden keittiöön. Chris poistui asunnosta ajatuksissaan. Turhautuminen oli hetkeksi lieventynyt, mutta vaikka hän oli saanut helpotuksen ei se ollut vienyt polttavaa kaipuuta. Hän epäili ettei kukaan toinen kuin Joni voisi tuoda sitä täydellistä tyydytystä.

15.luku

Web published: 15.marraskuuta 2014.

  My Secret Shore

© KOLGRIM

Advertisement